Новоизбраният селекционер на България Красимир Балъков защити работата на предшественика

...
Новоизбраният селекционер на България Красимир Балъков защити работата на предшественика
Коментари Харесай

Балъков защити Хубчев и очерта целите пред националния отбор

Новоизбраният селекционер на България Красимир Балъков отбрани работата на предшественика си и някогашен съотборник в националния тим Петър Хубчев. Бала очерта и задачите пред " лъвовете " в идните две евроквалификации против Косово и Чехия.
 Балъков нарушил правилата си поради Десподов
" Напоследък стана съвременно клишето, че Хубчев играе отбранително. Аз мога да ви уверя, че това не е по този начин. Той е работил при мен в Черноморец (Бургас) и доста добре знам каква е философията му. Ако желаеме да останем в битката, четири точки са наложителни, в случай че са три, не се знае какво ще стане, зависи и от другите тимове. Не би трябвало да падаме в Чехия ", сподели Балъков на конференция.

Националите гостуват в Прага на 7 юни, а три дни по-късно одобряват Косово на Националния стадион “Васил Левски ”, откакто записаха равенства в първите си два мача от квалификационния цикъл с Черна Гора и Косово.

" Искам футболистите, които крещя, да играят най-малко в 70 % от мачовете си, с цел да имат добър темп. Изключение вършим единствено с футболисти, които имат качества, за които знаем на 100 %, че ни трябват – експедитивност, реакция, младост, като Кирил Десподов, един от най-хубавите млади и надарени футболисти. Лагерът към този момент минава доста добре, извънредно удовлетворени сме от желанието, което виждаме, само че е доста малко време, с цел да мога да приказвам повече ”, сподели още Балъков. Той удостовери, че нападателят Станислав Костов и бранителят Камен Хаджиев отпадат от групата на отбора за идните срещи.

Балъков показа, че желае да направи съществени промени в националния тим. “Имам поради първо спортно-технически промени, вие виждате и повиквателните за състезателите, има много изненади с имена, които не са били викани до момента. Но най-много промени в качеството на метода, по който желаеме да играем. От друга страна доста ми се желае да има промени в отношението на медии и общество в националния тим.

За да има такава смяна, ние желаеме да покажем първо, че ние желаеме да се промени и отношението на хората към нас. В последните 15 години има извънредно отрицателно отношение към доста неща в националния тим, което е разбираемо, тъй като тимът не се е класирал за огромен конгрес в последните 15-16 години. Ние би трябвало да променим желанието, заряда, с цел да се види това от фена на футбола, да ни поддържа и дружно вероятно с триумф да създадем измененията, които желаеме.

Ако успеем да побеждаваме, това е смяната, да побеждаваме и вероятно да се класираме на Европейско или Световно състезание. За всички е завършек на сезона. Чехия също имат доста травми и проблеми, тъй че това не може да бъде причина за нас да се оправдаваме с нещо. Напротив, аз споделих на моите футболисти, че с идването на новия треньорски щаб при нас има подтик, който те би трябвало да употребяват и това да ни бъде преимуществото пред другите. Дали ще го създадем зависи от нас. И при нас има доста контузени, доста футболисти, които не съумяха да дойдат на лагер. Но който е здрав, той ще играе.

Единственият тим, който може да ни плаши, е Англия. Но ние в този момент играем против Чехия и Косово, може би в медийното пространство доста хора считат, че Чехия са любимци, ние не можем да отречем, че въз основата на годините, които са минали, те са любимци. Но аз неслучайно съм взел анализатор, който сподели по статистически данни, че разликата сред двата тима не е чак толкоз огромна.

Така че футболистите би трябвало да си повярват, трябват да имат голямо предпочитание и заряд за победа и считам, че в случай че реализираме това, което желаеме в това малко време, ние може да се поздравим с победа. Друго не ни устройва, ние нямаме избор, би трябвало да търсим успеха. Ако желаеме да останем в битката, четири точки са наложителни, в случай че са три, не се знае какво ще стане, зависи и от другите тимове. Не би трябвало да падаме в Чехия ”, сподели още Балъков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР