Новоизбраният президент на Северна Македония встъпва в длъжност В Скопие

...
Новоизбраният президент на Северна Македония встъпва в длъжност В Скопие
Коментари Харесай

Новоизбраният президент на Северна Македония встъпва в длъжност

Новоизбраният президент на Северна Македония встъпва в служба В Скопие през днешния ден президентът Румен Радев ще участва на встъпването в служба на новоизбрания президент на Северна Македония Стево Пендаровски .
 
Преди това Пендаровски има намерение да организира среща с досегашния президент Георге Иванов и членовете на кабинета, с цел да съобщи, че политическият реваншизъм в страната е минало, а обещанието му е, че още в първия работен ден ще подпише законите, които Иванов отхвърли да подпише, тъй като не желае да постави подписа си под документ с името Северна Македония .

 
Вчера Пендаровски получи документ от Държавната изборна комисия , че е определен за президент . Пети подред за страната, като независима страна и първи, като президент на Северна Македония.
 
Пендаровски беше определен във втория кръг на сложни избори, в които завоюва с най-малкия брой гласове спрямо предшествениците си. Изборът му обаче беше приет от всички партии в Северна Македония .
 

Трудните дни за Северна Македония предстоят. Освен декларираните упоритости за начало на договаряния с Европейски Съюз, страната има да взема решение доста вътрешни проблеми, а сред двата кръга на изборите министър председателят Зоран Заев даде обещание „ чистка ” в това число в държавното управление си, за което срещна неодобрението на съдружния си сътрудник албанската партия ДСИ.-->
 
Днес Пендаровски влиза в служба. Инаугурацията му ще бъде в залата на Народното събрание, която още помни кървавия четвъртък, когато жители нахлуха вътре и биха народни представители, и което постави завършек на тактиката на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ да задържат с процедурни хватки работата на Народното събрание и основаване на държавно управление.
 
На церемонията с изключение на българския президент Румен Радев ще участват и държавните глави на Сърбия , Албания и Косово .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР