Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън реши да номинира Уилям

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън реши да номинира Уилям
Коментари Харесай

Байдън номинира бивш посланик в Русия за шеф на ЦРУ

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън реши да номинира Уилям Джоузеф Бърнс за идващ шеф на Централното разследващо ръководство (ЦРУ), заяви в понеделник неговият временен екип.

" Американците ще спят умерено с него, като идващ шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ ", съобщи Байдън.

Ако номинацията на Бърнс бъде доказана, то той ще стане първият шеф на външното разузнаване на Съединени американски щати, който идва от Държавния департамент.

" Бил Бърнс е извънреден посланик с десетилетен опит на международната сцена, който пази американците и страната ни сигурна и безвредна. Той споделя моята дълбока религия, че разузнаването би трябвало да е аполитично и че отдадените на разузнаването експерти заслужават нашето почитание и признателност ", добави още новоизбраният американски президент.

64-годишният Уилям Бърнс е бил дипломат на Съединени американски щати в Русия от 2005 до 2008 година и е бил заместник-държавен секретар по политическите въпроси сред 2008 и 2011 година

По-ранни информации допускаха, че Байдън е разглеждал и кандидатурата на някогашния консултант по националната сигурност Том Донилън, на някогашния изпълняващ длъжността шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Морел и някогашния министър на вътрешната сигурност Джех Джонсън за поста началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР