Новоизбраният президент на Република Сръбска, Милорад Додик положи днес клетва

...
Новоизбраният президент на Република Сръбска, Милорад Додик положи днес клетва
Коментари Харесай

Новоизбраният президент на Република Сръбска Милорад Додик положи клетва

Новоизбраният президент на Република Сръбска, Милорад Додик постави през днешния ден клетва пред Народното събрание на Република Сръбска.

В речта си той съобщи, че е горделив от успеха и благодари на жителите за поддръжката.

Додик акцентира, че по време на мандата му битката за непоклатимост и мир ще бъде главен приоритет.

„ Използвам случая да приканя всички да ни възприемат като сътрудници ”, сподели той.
 Милорад Додик БГНЕС
Вицепрезидентите на районен съд, хърватинът Давор Пранич и бошнякът Кямил Дуракович , също поставиха клетва. По-рано новоизбраният сръбски член на президентството на БиХ Желка Цвянович постави клетва в Народното събрание. Утре Цвиянович ще постави клетва в президентството на БиХ, където са определени още Денис Бечирович и Желко Комшич.

Вицепрезидентът на Партията за либерален напредък (ПДП) Йелена Тривич - опозиционният претендент за президент на Република Сръбска на изборите през октомври, съобщи през днешния ден в Баня Лука, че Милорад Додик е подправен президент на тази област, тъй като е спечелил с изборна кражба. Тривич благодари на депутатите от опозицията в Скупщината на Република Сръбска, които през днешния ден отхвърлиха да участват на полагането на клетва на Додик, след оспорвания и спорен избор за президент на районен съд на общите избори в Босна и Херцеговина на 2 октомври.

„ Благодаря на всички депутати, които през днешния ден отхвърлиха да участват на клетвата на подправения президент, който реализира „ победа “ посредством подправяне на изборите, благодарение на Централната изборна комисия (ЦИК) на Босна и Херцеговина и част от интернационалната общественост “, написа Тривич във Facebook. Тя съобщи, че " в никакъв случай няма да поздрави подправен победител ", тъй като, както сподели, " не поздравява крадци ". „ Вярвам, въпреки през днешния ден да звучи нереално, че причинителите на проведената престъпност в региона на изборните обири ще бъдат преследвани от правосъдните институции “, добави Тривич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР