Новоизбраният президент на Индонезия Прабово Субианто ще се срещне днес

...
Новоизбраният президент на Индонезия Прабово Субианто ще се срещне днес
Коментари Харесай

Новоизбраният президент на Индонезия ще посети Пекин днес

Новоизбраният президент на Индонезия Прабово Субианто ще се срещне през днешния ден с китайския президент в Пекин , показаха от Reuters. Той е на посещаване по покана на Си Дзинпин, за разискване на двустранните връзки на страните.

Субианто, актуалният министър на защитата, преди по-малко от два месеца , като ще постави клетва едвам през октомври. Въпреки това, Китай стана първата страна, която Субианто ще посети, за да подчертае тясното партньорство, построено през последното десетилетие при неговия предходник.

След встъпването си в служба актуалният водач Джоко Видодо беше посетил Китай за годишната среща на водачите на Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие (APEC) през 2014 година Това посещаване беше последвано от още шест такива до 2023 година

Според анализатори на Reuters Видодо поддържа Субианто, за да се резервира наследството на сегашния президент.

Китай остава един от най-големите търговски сътрудници на Индонезия за последното десетилетие , показват от Reuters. Китайското държавно управление оказва значима поддръжка на втората по величина стопанска система в света, посредством търговията с естествени запаси като въглища и никел.

Допълнително, Китай е вложил милиарди в индонезийската инфраструктура и индустриални планове, в това число високоскоростната железопътна линия Джакарта-Бандунг.

По-рано Субианто заяви, че Индонезия е ангажирана с политиката на необвързаност, като ще поддържа положителни връзки както с Китай, по този начин и със Съединени американски щати.

Припомняме, че на Китай в Южнокитайско море биха могли да повлияят на неговото ръководство , въпреки припокриващите се искания на двете страни там да не са се трансформирали в яростен спор, какъвто се разиграва през последните месеци.

От държавното управление на Индонезия настояват, че южните елементи на Южнокитайско море са част от тяхната изключителна икономическа зона. През 2017 година те нарекоха региона " Северно море Натуна ", кръстено по този начин още преди епохи от малайското население в района.

Китай отхвърли претенцията под претекст, че зоната е в границите на техните териториални искания в Южнокитайско море. Зоната е маркирана с U-образна " линия с девет тирета ", която съставлява граница, избрана като безправна от Постоянният трибунал в Хага.
 Външните министри от АСЕАН показаха паника поради напрежението в Южнокитайско море
Външните министри от АСЕАН показаха паника поради напрежението в Южнокитайско море

Те упорстват за дипломатическо решение на споровете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР