Новоизбраният президент на Чехия Петър Павел, който е бивш генерал

...
Новоизбраният президент на Чехия Петър Павел, който е бивш генерал
Коментари Харесай

Новоизбраният чешки президент призова за неограничена военна помощ за Украйна

Новоизбраният президент на Чехия Петър Павел, който е някогашен военачалник от НАТО, съобщи пред Франс прес, че не трябва да има каквито и да било ограничавания за военната помощ на Запада за опустошена от войната Украйна, и прикани съдружниците да бъдат по-смели.

Павел, който оглавяваше военния комитет на НАТО от 2015 до 2018 година, завоюва президентските избори в събота и на 9 март ще постави клетва, написа Българска телеграфна агенция.

В изявление за Агенция Франс Прес 61-годишният Павел споделя, че Западът би трябвало да даде на Украйна, която се бори с съветската инвазия, всички типове оръжия като се изключи нуклеарните.

" Що се отнася до стандартните оръжия, в действителност не виждам причина да се дефинират граници ", сподели той.

" Украйна не може да се пребори с подобен мощен съперник без бронирана техника, дронове, артилерия и ракети с по-голям обхват, нито - може би - без свръхзвукови самолети ", добави той.

От началото на нашествието на 24 февруари 2022 година западните съдружници, включително Чехия, предоставиха на Украйна забележителна военна помощ. 

Според Павел е трябвало да се прояви повече храброст, защото " някои страни заемат малко резервирана позиция " за доставянето на съвременни оръжия.

" Ако желаеме да имаме единна позиция, която ни дава максимален късмет за триумф, би трябвало да действаме сплотено по тези въпроси ", сподели той пред Агенция Франс Прес, като повтори предлагането на Полша да се изпратят изтребители F-16 в Украйна, в случай че това предложение бъде подкрепено от всички страни в НАТО.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР