Новоизбраният премиер на германската провинция Тюрингия - Томас Кемерих се

...
Новоизбраният премиер на германската провинция Тюрингия - Томас Кемерих се
Коментари Харесай

Новият премиер на Тюрингия не понесе срама и подаде оставка

Новоизбраният министър председател на немската провинция Тюрингия - Томас Кемерих се отхвърля от поста. Либералният политик, който беше определен от локалния парламент с поддръжката на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", няма да встъпи в служба.
Политическата поддръжка за Кемерих от крайнодясната партия провокира съществено публично отвращение във федералната република, пишат немските медии. " Оставката е неизбежна ", означи горчиво той.
Канцлерът Ангела Меркел, чиято партия поддържа Кемерих при гласуването, назова избора му " непростителен ".
От години главните партии в Германия заобикалят съдействието с " Алтернатива за Германия ". През последните години радикалната партията доста увеличи известността си измежду немските гласоподаватели, само че беше жигосана поради екстремистките си възгледи във връзка с имиграцията, свободата на словото и на медиите.
Вчерашното гласоподаване в Народното събрание на Тюрингия беше несъмнено като политическо земетресение, защото за първи път " Алтернатива за Германия " оказа помощ за сформиране на държавно управление в Германия, като беше нарушен консенсус сред главните партии в никакъв случай да не работят с екстремистки партии.
Кемерих разгласи провеждането на нови избори в провинцията, " с цел да се отстрани петното от поддръжката на " Алтернатива за Германия " за премиера ".
Въпреки че крайнодясната групировка има необятна поддръжка в Тюрингия, изборите в провинцията през октомври бяха извоювани от крайнолявата партия " Левица ". Либералната Свободна демократическа партия, чийто водач в Тюрингия е Кемерих, завоюва единствено 5% от гласовете, като едвам съумя да прескочи изборната преграда и да влезе в локалния парламент.
Но през вчерашния ден при скрито гласоподаване за избор на министър председател на държавното управление, откакто водачът на " Левица " Бодо Рамелов беше свален от власт, Кемерих го победи с 45 гласа " за " против 44 гласа " срещу " - с помощта на гласовете на " Алтернатива за Германия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР