Новоизбраният председател на Районен съд – Добрич съдия Мариана Момчева

...
Новоизбраният председател на Районен съд – Добрич съдия Мариана Момчева
Коментари Харесай

Мариана Момчева е новият председател на Районен съд – Добрич

Новоизбраният ръководител на Районен съд – Добрич арбитър Мариана Момчева публично встъпи в служба през днешния ден. Тя поема управлението на съда за идващите пет години. Актът за встъпване й бе връчен от ръководителя на Окръжния съд в Добрич Галатея Ханджиева с благопожелание за сполучлив мандат.

На 07.02.2023 година Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо избра Мариана Момчева за ръководител на Районен съд – Добрич. При разискване на нейната кандидатура бе маркирано, че арбитър Момчева има единомислеща поддръжка от Общото заседание на съдиите, има административен опит, задълбочено познава проблемите на съда и показва визия за тяхното решение.

Мариана Момчева има дълготраен юридически стаж в органите на правосъдната власт. Работила е като арбитър по вписванията в Районен съд – Добрич и арбитър в Районен съд – Генерал Тошево. От 2006 година е арбитър в Районен съд – Добрич, като през 2015 година е назначена за негов зам.-председател и началник на Наказателното поделение. От октомври 2022г. е избрана за и.ф. административен началник – ръководител на Районен съд - Добрич.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР