Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова
Коментари Харесай

Фон дер Лайен призова за нови санкции срещу Тръмп

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани за усилване на комерсиалния инструментариум против Съединени американски щати, написа европейската редакция на Politico, представена от " Фокус ".
Фон дер Лайен натовари определения от нея комисар по търговията Фил Хоган да развие нови средства за отговор съответно против сили, които блокират системата за разрешаване на разногласия в Световната комерсиална организация – а точно – Съединени американски щати.
„ Искам да погледнете по какъв начин можем да засилим нашия набор от принадлежности за търговия “, сподели фон дер Лайен пред Хоган. „ Това би трябвало да включва надграждане на регламента на Европейски Съюз за осъществяване, с цел да ни разреши да използваме наказания, когато други одобряват противозаконни ограничения и по едно и също време блокират процеса на споразумяване на разногласия на СТО “.
Тя загатна за по-силов метод по отношение на китайските дотации, като сподели на комисаря по търговията да „ работи с вице-председателя за... Дигиталната епоха (Маргарет Вестагер) за справяне с нарушаващите резултати на задграничните дотации във вътрешния пазар “.
Европейски Съюз търси способи за справяне с огромните дотации на Китай, само че предходната седмица ръководителят на търговията Сабине Уайанд изключи използването на закона за държавните помощи на Европейски Съюз „ извънтериториално “.
Избраният ръководител също удостовери, че ще има нов пост за използване на комерсиалните правила, който ще бъде назначаван от Колегията на комисарите, който ще работи под „ директното управление на Хоган, който ще следи и усъвършенства спазването на нашите търговски съглашения “.
И най-после, фон дер Лайен съобщи, че Хоган би трябвало „ да способства за основаването и въвеждането на налога върху въглеродните граници, като работи в тясно съдействие с комисаря по стопанската система. Данъкът за границата на въглеродните излъчвания би трябвало да бъде напълно съгласуван с разпоредбите на СТО “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР