Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен още

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен още
Коментари Харесай

ЕК още не е получила предложениетона Букурещ за нов еврокомисар

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен още не е получила формалните оферти на Румъния и Унгария за нови еврокомисари. Това заяви представител на Европейска комисия, предава Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Той посочи, че през вчерашния ден Урсула фон дер Лайен е разговаряла с министър председателите на двете страни, с цел да изиска бързо изпращане на заместници на отстранените от Европейския парламент първични претенденти. Унгария през вчерашния ден заяви, че предлага дипломата Оливер Вархели.

Говорителят означи, че излъчването на претенденти е първата стъпка, след която предстоят изявление с Фон дер Лайен, смяна на листата на препоръчаната нова Европейска комисия, оценка от правната комисия на Екологичен потенциал. Едва след тези стъпки може да бъдат планувани чуванията на препоръчаните за еврокомисари.

По думите на представителя правният отдел на Европейска комисия оказва помощ на препоръчаните за еврокомисари да попълнят вярно заявките си за спор на ползи. Правният отдел може да насочи рекомендации по наличието на заявките, само че Европейска комисия не разполага с " вътрешно разузнаване ", с цел да ревизира посочените в документите данни и условия, разясни той. Говорителят посочи, че отделът е отправил рекомендации към някои от претендентите до момента.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР