Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен с писмо до Букурещ, иска име за нов еврокомисар

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е изпратила писмо до Букурещ, в което още веднъж упорства румънските управляващи да ѝ предложат име за нов еврокомисар. Това заяви на конференция представител на Европейска комисия.

По неговите думи чуванията на новопредложените за еврокомисари от Унгария и от Франция през вчерашния ден са минали сполучливо. Фон дер Лайен е удостоверила опциите на унгарския и на френския претендент да бъдат еврокомисари и е съобщила оценката си на Съвета на Европейски Съюз. Сега следва тези двама претенденти да положат изпит пред Европейския парламент.

Европейска комисия посочи през вчерашния ден, че най-късно до 1 декември ще изчака с решението на въпроса дали еврокомисар да бъде препоръчан и от Англия. Досега се очакваше това да не бъде належащо поради желанието на Англия да напусне Европейски Съюз тази седмица.

След решението на Европейски Съюз да удовлетвори настояването на Лондон за нова пролонгация на раздялата, Фон дер Лайен ще стартира диалози с английските управляващи по въпроса за еврокомисаря, разясни представител на комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР