Новоизбраният полски премиер Доналд Туск заяви няколко часа преди вота

...
Новоизбраният полски премиер Доналд Туск заяви няколко часа преди вота
Коментари Харесай

Доналд Туск сближава Полша с ЕС

Новоизбраният полски министър председател Доналд Туск съобщи няколко часа преди вота на доверие в Народното събрание, че " мощен Европейски съюз ще способства за това Полша да стане по-силна ", съобщи Франс прес, представена от бТА.

" Ние сме толкоз по-силни, по-суверенни, освен когато Полша е по-силна, само че и когато Европейският съюз е по-силен ", съобщи Туск пред депутатите, откакто предходното популистко държавно управление на партията " Право и правдивост " поддържаше конфликтни връзки с Брюксел.

Полша ще изиска от свободния свят цялостна готовност в поддръжка на Украйна, добави новоизбраният полски министър председател. Той означи, че неговото държавно управление ще се опита да позволи бързо проблемите по границата сред двете страни, като постави завършек на митинга на водачите на камиони.

Туск съобщи, че го боли, когато чува по какъв начин украинският президент Володимир Зеленски е заставен да се пробва да убеди международните водачи в нуждата да поддържат битката на Киев против съветската експанзия. За неговото държавно управление ще бъде приоритет да убеди водачите, че би трябвало да продължат да оказват помощ на Украйна да се пази и че това е в полза на свободния свят.

Ще желаяме " със мощен глас и уверено цялостната готовност на свободния свят, на Западния свят, с цел да помогнем на Украйна в тази война ", акцентира той. " Няма опция на този метод на мислене. Вече не мога да чувам по какъв начин някои европейски политици от други западни страни, споделят, че са изтощени от обстановката в Украйна. Те са изтощени. Те го споделят в лицето на президента Зеленски, че те към този момент нямат сили, че те са изтощени ", акцентира Туск в речта си пред Народното събрание.

Новоизбраният министър председател даде обещание също да " върне милиарди евро от Брюксел ", визирайки европейските фондове, замразени поради разногласията сред Европейски Съюз и Варшава по отношение на върховенството на закона, отбелязва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР