Новоизбраният кмет на Шумен проф. Христо Христов, общински съветници и

...
Новоизбраният кмет на Шумен проф. Христо Христов, общински съветници и
Коментари Харесай

Новоизбраният кмет на Шумен, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва

Новоизбраният кмет на Шумен проф. Христо Христов, общински съветници и кметовете на кметства поставиха клетва на тържествена сесия на Общинския съвет в Шумен.

Заседанието бе намерено от регионалния шеф проф. Добромир Добрев.

В словото си той означи, че ориста дефинира съвещанието да е на 10 ноември , една знаменателна дата, от която стартира нашето завръщане към европейските полезности, само че и разделянето ни за и срещу тези полезност – живот, независимост, частна благосъстоятелност.

„ Този общински парламент е олицетворение на свободната воля на жителите. Те имат това, което заслужават. Аз ви поисквам да останете в полето на правото схващане и тъй като виждам доста адвокати измежду вас съм сигурен, че това ще стане, тъй като в последна сметка правото е това, което дава опция в града да ръководи закона, а не индивида, нещото, което споделих на всички досегашни тържествени сесии на Общинските препоръки в региона “, означи проф. Добрев. „ Искам да пожелая на всички общински съветници здраве и сполучлив мандат, а на Христо Христов – триумф във всичките му благородни инициативи, да не не помни сбирките на обичания си тим (проф. Добрев и проф. Христов са последователи на британския футболен тим Ливърпул – б.а.) и ливърпулската ария в която се споделя, че през бурята би трябвало да вървиш с високо вдигната глава “, сподели още Добрев. 
 Община Шумен
Председателят на Общинската изборна комисия в Шумен Биляна Пейчева връчи на съветниците удостоверенията им за избора, след което проф. Добрев предложения най -възрастният консултант Николай Калев да води първата сесия на Общинския съвет. Той сподели, че за него е чест на знаменателната дата 10 ноември да управлява съвещанието, след което прочете клетвата, която поставиха съветниците. Всички те подписаха клетвена декларация, с която обявиха, че във всичките си дейности ще се водят от ползите на жителите на общината. 

След това кметът на Шумен Любомир Христов , с мандат 2015-2023 година, връчи на проф. Христо Христов кметската огърлица и ключа на Шумен. “Спечелихте доверие, само че това е и огромна отговорност. Направете по този начин, че хората да ви повярват. Работете за Шумен ”, пожела на новата локална власт Любомир Христов. Лично той, както и неговият екип, получиха овации от присъстващите на сесията за тяхната работа. 

В словото си проф. Христо Христов благодари на шуменци за поддръжката. „ Доверието, което ни беше обещано е най-ценното нещо, което получих на този локален избор и това ме задължава да го оправдая. Няма да не помни нито един проблем, нито една добра концепция , която ми беше дадена от нашите съграждани през последните месеци. Ще положа всички старания, с цел да имаме чиста, подредена и благоденстваща община ”, уточни Христов. 

„ Ситуацията в която се намираме е комплицирана и вярата на нашите съграждани,че положителното бъдеще на нашия град е допустимо е в положение на изчакване, в положение на една доброжелателна демонстрация на самообладание, само че това няма да продължи дълго. Днес ние сме под прожекторите на десетки хиляди погледи на наши съграждани, които имат вярата, че всички ние тук сме част от разрешаването на проблемите , стоящи пред нашия град. Това ме задължава през разговора, през аргумента и взаимоотношението да сложим началото на нов метод в връзките сред администрацията и Общинския съвет, ориентирани към вземането на верните решения, в полза на нашите съграждани. Убеден съм, че това е главното предизвикателство, което стои пред нас ". Вярвам, че това е предпочитание на всички наши съграждани и постигането на разговор е вероятен посредством полагане на старания на всеки един от нас, съобщи Христов, след което честити за избора на всички общински съветници и им пожела сполучлив мандат. 

Досегашният ръководител на Общинския съвет в Шумен Ася Аспарухова ще продължи да извършва длъжността . След скришен избор, за нейната кандидатура, издигната от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ гласоподаваха 39 общински съветници, а за Ивайло Илиев от ГЕРБ – осем. В урната бяха открити и три недействителни бюлетини.

Проф. Христо Христов завоюва изборите за кмет на Шумен с към 71,4 подкрепа на балотаж. В Общинския съвет в регионалния град най-много представители ще имат ГЕРБ и „ Българска социалистическа партия за България “ – по девет. Най-възрастният общински съветник Николай Калев зае мястото на новоизбрания кмет на Шумен Христо Христов в Общинския съвет в града. Проф. Христов бе и лидер на листата с общински съветници на „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР