Ново устройство на екип германски учени ще ни помага сами

...
Ново устройство на екип германски учени ще ни помага сами
Коментари Харесай

Сами ще създаваме сънищата си чрез ново устройство

Ново устройство на екип немски учени ще ни оказва помощ сами да сътворяваме и да направляваме сънищата си. Изобретението се базира на електрически импулси в избрани елементи на мозъка.

Научният екип от Франкфурт твърди, че интервенция във етапа на съня, през който сънищата се появяват и в който електрическата интензивност на мозъка е сходна на тази при пробуждане, може да повлияе на сънуваното.

Смята се, че през тази фаза на съня сънуващият осъзнава сюжета, който сънува, и даже може да го управлява. Самият сънуващ обаче не схваща, че сюжетът е просто сън, а не реалност, поради което не може да планува какво ще се случи.

 Сами ще сътворяваме сънищата си посредством ново устройство

В науката е известна и етапа на светлия сън, което е положение, когато сънуващият може да управлява дейностите си в съня – като да избяга от преследвача си да вземем за пример.

Тези етапи на съня с изключение на в немското научно изследване залягат и в основата на избрани форми на будистката медитация.

От лабораторните проучвания учените са открили, че на осъзнатите сънища може да се въздейства посредством електрическа стимулация от Гама-вълни в страничните дялове на мозъка.

Немската психоложка и експерт по съня Урсула Вос, декларира че след извършен опит върху 27 мъже и дами, при който са изпращани електрически импулси към фронталните и странични дялове на мозъка, доброволците са декларирали, че са виждали съня си като на екран.

Процедурата с потребление на електрически талази са в действителност мъчителни, като употребяваните честоти от научния екип са били 2 Hz, 6 Hz, 12 Hz, 25 Hz, 40 Hz, 70 Hz и 100 Hz.

 Сами ще сътворяваме сънищата си посредством ново устройство

След като са се събудили, пациентите от опита са декларирали, че са можели умишлено да трансформират дейностите си в съня.

" Ние подтикваме мозъка без навлизане и сме в положение да променим положението на съзнанието в границите на съня. Това е отлично, тъй като това ще ни разреши да влияем върху мозъчната интензивност, като използваме метода без странични резултати " – декларира Вос.

Според откривателите новото устройство за сънища ще оказва помощ при облекчаването на някои признаци на шизофрения или обсесивно-компулсивно разстройство.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР