Ново село бе домакин на фестивала Етно ритми без граници,

...
Ново село бе домакин на фестивала Етно ритми без граници,
Коментари Харесай

Фестивалът „Етно ритми без граници” отбеляза Световния ден на ромите в Русе

Ново село бе хазаин на фестивала „ Етно ритми без граници ”, проведен от Община Русе по случай Световния ден на ромите. Празникът е знак на етническата приемливост. Представени бяха разнородни ритми и шарки на другите етноси, които се преплитат и образуват облика на актуалния човек - търпелив, осведомен и съпричастен.


В концерта „ Етно ритми без граници ” участваха деца от 7 до 18-годишна възраст и техните учители и художествени ръководители, националните читалища от с. Хотанца, с. Червена вода, с. Ново село, с. Семерджиево, с. Просена, НЧ „ Гюнеш-2012 “ и пенсионерски клубове от с. Ново село и с. Червена вода. Свои осъществявания показаха и децата от Детска вокална група „ Слънце “ с живописен началник Наталия Константинова към Общинския детски център за просвета и изкуство, както и Оркестър „ Плам “.
Представено бе класирането от детския конкурс за есе „ Хармонията на етническата приемливост ”.
Представени бяха рисунките от състезанието „ Цветовете на етно другарството “. Присъстващите се любуваха и на обичайни за другите етноси кулинарни произведения, приготвени от локални поданици.
Пъстрият празник приключи с награждаване на участниците, музика и танци.


Събитието е в осъществяване на Дейност 7 по план „ Интегрирани ограничения за обществено и просветително включване на уязвими групи на територията на Община Русе “, по ДФП BG05M9OP001-2.056-0007-С01, по процедура за КБ BG05M9OP001-2.056 „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение “ – Компонент 2 “ по Оперативна програма РЧР 2014-2020 и Оперативна програма НОИР 2014-2020.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР