Ново развитие по аферата „Хемус“. Спешно разпитаха обвиняемия за пране

...
Ново развитие по аферата „Хемус“. Спешно разпитаха обвиняемия за пране
Коментари Харесай

Аферата „Хемус“: Над 4 ч. разпитваха обвиняемия пред главния прокурор

Ново развиване по аферата „ Хемус “. Спешно разпитаха обвинения за пране на пари към градежа на ЛОТ 5. Борислав Колев беше доведен на разпит в Софийска градска прокуратура, откакто преди този момент изиска персонална среща с вътрешния министър и с основния прокурор.

Разпитът продължи над 4 часа, оповестиха за bTV от държавното обвиняване. Колев е отведен в Националното разследване, откакто през днешния ден Софийският апелативен съд му наложи мярка за неотклонение задържане под стража, която не може да бъде обжалвана.

На извършения разпит участва Иван Гешев, а Бойко Рашков разгласи, че към този момент се е срещал с обвинения и не е сюрпризиран от чутото от него.

Тази заран братът на обвиненият сподели, че Борислав Колев желае среща с вътрешния министър и основния прокурор, тъй като има информация от значително значение за следствието.

„ Брат ми разполага с информация от значително значение във връзка следствието. След като се касае за такива суми и такива мащаби, си дайте сметка за хората, ползите и въздействията, които са забъркани “, сподели Иво Колев “.
Снимка: btvnovinite.bg
Четири часа по-късно срещите бяха факт. Около обед вътрешният министър Бойко Рашков е разговарял с Колев: „ Не съм сюрпризиран от това, което чух от него. Да, би могло да се чака да има малко по-ускорено развиване в следствието, с цел да се стигне по-бързо до истината по този случай ", съобщи вътрешният министър Бойко Рашков.

На въпрос дали е чул имена, той сподели - да. Рашков съобщи още, че на този стадий закани към Колев не са отправяни. А във връзка изказванията на брат му, че не той е крайният адресат на крупната сума, вътрешният министър съобщи, че най-вероятно е прав.

Последва разпит в прокуратурата, на който участва обвинител №1. Иван Гешев изясни, че няма да води разпита и ще се съобрази с всички решения на наблюдаващите прокурори.

„ В качеството си на основен прокурор не мога да правя дейности по съответни досъдебни производства. Тук съм, тъй като имам позволение от наблюдаващите прокурори да участвам на разпита по експлицитното гледище на обвинения и бранителя му. Но аз в качеството си на основен прокурор не мога да направя нищо друго, с изключение на да участвам по време на разпита. Вече дали ще бъде разпитан пред арбитър обвиненият е преценка на съответните наблюдаващи прокурори ", изясни пред публицисти Иван Гешев.
Снимка: btvnovinite.bg
Разследването против Колев скара Министерство на вътрешните работи и прокуратурата при започване на месеца. Обвинителите се оплакаха от напън от страна на ГДБОП арестуваният да даде пояснения против по-лека мярка. Вътрешният министър пък съобщи, че задачата са били признания, с цел да се стигне до разплитане на цялата скица.

Колев към този момент е единственият обвинен за аферата „ Хемус “. Според разкритията на Министерство на вътрешните работи, от отпуснатите предплатено средства за построяването на ЛОТ 5 на автомагистралата, 53 млн. лева са изчезнали. Това е станало с кухи компании. Били са изтеглени в един ден в сакове и чували, оповестиха тогава от Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР