Ново ръководство пое студентският клуб Финанси към едноименната катедра на

...
Ново ръководство пое студентският клуб Финанси към едноименната катедра на
Коментари Харесай

Избраха ново ръководство на клуб Финанси в Икономическия университет

Ново управление пое студентският клуб " Финанси " към едноименната катедра на Икономическия университет във Варна. След изключително сполучливия мандат предишното управление на клуба съобщи щафетата на Йосиф Николов (председател), Гивезка Генчева, Даниела Атанасова и Дамян Веселинов (зам.-председатели), научи Varna24.bg

Основан през 2012 година, клуб “Финанси " предоставя на студентите от ИУ – Варна другарска среда за полемика на забавни тематики в региона на финансите и вложенията, опция за образуване на разнообразни събития, действителна връзка с бизнеса и т.н. Зад гърба си клубът има широко портфолио от разнообразни събития под формата на национални състезания и надпревари, кариерни конгреси, отворени лекции и образования с специалисти от бизнеса и университетските среди. 

През летния учебен срок на образователната 2022/23 година клуб " Финанси " отново организира и се включи интензивно в редица събития, измежду които: срещи с  " УниКредит Булбанк “, стратегически сътрудник на ИУ-Варна. Първото събитие беше отдадено на опциите за реализация в банката и стажантските стратегии, които тя предлага. Във втората среща гостите от УниКредит (сред които и районният шеф господин Христо Рафаилов) представиха презентация на тематика " Намираме ли се при започване на последваща финансова рецесия? “, след която студентите, разграничени на два екипа, изрекоха своето мнение по въпроса, при което се образува забавен и потребен спор.

Финасова викторина по повод  " Световната седмица на парите “. Събитието беше организирано съвместно от катедра " Финанси ", бранш " Проекти "  и Джуниър Ачийвмент-България. Седем от десетимата призьори във викторината бяха членове на клуба - достойно показване, което затвърждава усещането, че едни от най-талантливите студенти са част от клуб " Финанси ".

Посещение на Българската финтех асоциация в ИУ-Варна. По покана на гл.ас.д-р Пламен Джапаров, координатор на клуба с катедра " Финанси ", гости на ИУ-Варна бяха Георги Пенев – шеф на Българската финтех асоциация, както и други видни преставители на финтех сферата у нас - от Iris Solutions, Paysafe, Credissimo, iCard. След главното събитие под формата на панелна полемика сред гостите, студентите от клуба взеха присъединяване и в коктейла, проведен от асоциацията, провеждайки разговори с гостите на разнообразни тематики.

Среща с Immedis - най-бързо развиващият се бизнес в групата на компанията CluneTech. Специален посетител от компанията бе Петър Чавгов – управител в Immedis, който срещна присъстващите с Payroll и ролята му в Tech промишлеността. По време на срещата на студентите от клуб " Финанси “ бяха показани и благоприятни условия за реализация в компанията.

Онлайн полемика с преподавател от Binance - най-голямата крипто борса в света. В последното събитие за семестъра специфичен посетител на клуба беше Веселин Георгиев от Binance, показал лекция на тематика " An Intro to Crypto Fundamentals ". Студентите бяха осведомени с основите на криптовалутите и блокчейн технологията, след което имаха опция да зададат своите въпроси, потапяйки се още по-дълбоко в необятната крипто-материя.

Новото управление на клуба поема уговорката през идната образователна година забавните събития и срещи с практиката да продължат. В началото на семестъра ще бъде инициирана и акция за привличане на нови членове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР