Ново проучване в Япония разкри какво ще се случи с

...
Ново проучване в Япония разкри какво ще се случи с
Коментари Харесай

Експеримент в Япония: Какво става с тялото, ако 1 г. пиете несолен доматен сок

Ново изследване в Япония разкри какво ще се случи с тялото на дамите, в случай че постоянно употребяват несолен доматен сок.

Още потребни здравни препоръки

Порталът Medicalxpress разгласява резултатите от опита, в който са взели участие 300 японски дами на друга възраст. Лекарите им предложили постоянно да пият несолен доматен сок през цялата година. Няма значение дали сокът е домакински или закупен.

Жените били с нараснал риск от сърдечно-съдови патологии. През този интервал откривателите следили по какъв начин пиенето на този сок въздейства на кръвното налягане и холестерола.

Оказало се, че потреблението на несолен доматен сок от дами дейно усъвършенства кръвното налягане и холестерола, намалявайки риска от сърдечно-съдови болести

„ Това изследване е първото, което изследва резултата от потреблението на домати и продуктите от тях върху риска от сърдечно-съдови болести през годината и в необятен възрастов диапазон “, разясняват създателите на плана.

В резултат на това специалистите обявиха, че потреблението на доматен сок дейно усъвършенства положението на съдовата система в женското тяло. След една година пиянство на сок, доста дами са имали намаляване на равнището на холестерола в кръвта, а също по този начин (почти всички участници) – намаляване на кръвното налягане. Средно стойностите на налягането спаднали от 141,2 до 137,0 mmHg.

Въпреки обстоятелството, че в изследването вземат участие единствено дами, специалистите считат, че пиенето на несолен доматен сок ще бъде потребно и за мъжете.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР