Ново проучване установи, че децата на новото хилядолетие са най-самотни,

...
Ново проучване установи, че децата на новото хилядолетие са най-самотни,
Коментари Харесай

Децата на хилядолетието са най-самотни

Ново изследване откри, че децата на новото хилядолетие са най-самотни, заяви Indy100. Изследването е извършено от здравноосигурителната компания Cigna, която интервюира 20 000 американци на 18 и повече години, съобщи offnews.

Най-младата група, на възраст сред 18 и 22 години, оповестява, че се усеща по-изолирана от по-възрастните генерации. Наречени „ Поколението Z ”, тези младежи имат оценка на самотата 38, спрямо американската междинна стойност от 44 за хората на възраст сред 20 и 80 години.

Освен това 46% от изследваните американци оповестяват, че се усещат самотни от време на време или постоянно и всеки четвърти счита, че никой не ги схваща.

В отчета се споделя, че повода за това е обвързвана с неналичието на физически контакт. Половината от запитаните, които в никакъв случай не са имали „ връзки с различен човек “, са в приблизително или неприятно общо здравословно положение, спрямо едвам 12%, които имат ежедневни връзки с околните си.

„ Трябва да променим тази наклонност, като преразгледаме информацията за психическото здраве, с цел да приказваме на нашата умствено-физическа връзка. Когато мозъкът и тялото се третират като едно, виждаме доста положителни резултати “, съобщи изпълнителният шеф на Американската асоциация за здравни услуги Дейвид Кордани.

Милиарди хора по целия свят имат употребяват обществени мрежи, което прави актуалното общество по-свързано от всеки път. И въпреки всичко тази „ зараза “ от самотност се вижда в разнообразни елементи на света.

Данните на Службата за национална статистика демонстрират, че 2,4 милиона души във Англия са хронично самотни. Това може да увеличи равнищата на хормона на напрежението, което, от своя страна, може да усили риска от сърдечни болести, артрит, диабет вид 2 и деменция.

Социалната изолираност е обвързвана с по-лошото психическо и физическо здраве, а хората, които рапортуват, че нямат близки обществени кръгове, са шест пъти по-склонни да прибягват до услугите на персоналните лекари, в сравнение с тези, които имат три или повече обществени групи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР