Ново проучване сочи, че само 12 минути интензивна физическа активност

...
Ново проучване сочи, че само 12 минути интензивна физическа активност
Коментари Харесай

Не пренебрегвайте добрата стара физзарядка!

Ново изследване сочи, че единствено 12 минути интензивна физическа интензивност са задоволителни, с цел да трансформират доста биомаркерите на метаболитното здраве в кръвта ни.

Изследователите анализирали реакциите на 411 мъже и дами на междинна възраст при 12 минутни „ енергични “ извършения и открили, че този къс състезателен откъс има резултат върху над 80 % от циркулиращите метаболити в кръвта на участниците. Те работят върху основните биологични процеси в организма.
„ Всеизвестни са резултатите от упражненията върху сърдечната, съдовата и имунната система на тялото, само че нашето изследване дава повсеместен взор върху метаболитното влияние на упражненията, като свързва характерни метаболитни пътища с променливите на реакцията на упражненията и дълготрайните здравни резултати, " споделя Грегъри Луис, експерт по сърдечна непълнота и сърдечна трансплантация в Масачузетската болница (MGH).
„ Това, което беше поразително за нас, беше резултатът, оказван от краткотрайното упражнение върху циркулиращите равнища на метаболити, които ръководят такива основни телесни функционалности като инсулинова устойчивост, оксидативен стрес, съдова реактивност, инфектиране и дългоденствие. "
Общо 588 метаболита са проследени и измерени от откривателите. Дългогодишният теоретичен план Framingham Heart Study обгръща три генерации. Първите записи на данни за изследването са от 1948 година Ето за какво учените могат да проследят по какъв начин метаболитните равнища въздействат върху дълготрайното здраве.Сега има възходящ масив от изследвания, които демонстрират, че даже и малко извършения, направени небрежно, могат да имат продължително влияние -  даже в случай че се движите единствено за един час седмично, тялото може да усети изгодата.

Движението и поддържането на интензивност могат да оказват помощ за битка с рака, да подобрят паметта и да подтикват загубата на непотребни килограми.

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР