Ново проучване сочи, че мозъкът на алкохолиците може да бъде

...
Ново проучване сочи, че мозъкът на алкохолиците може да бъде
Коментари Харесай

Опитват да лекуват алкохолизъм с препрограмиране на мозъка

Ново изследване сочи, че мозъкът на алкохолиците може да бъде нулиран до " настройките по дифолт ", написа Futurism.
Употребата на алкохол по време на юношеството е главен рисков фактор за психиатрични разстройства по-късно в живота. Учените считат, че редактирането на гени може да докара до понижено възприятие на тревога при възрастните и по-ниски равнища на консумация на алкохол, съгласно Futurism.
Според учените, хората, които са почнали да злоупотребяват с алкохол в тийнейджърска възраст и не престават да го вършат и в зрелост, са предразположени към разнообразни психологични разстройства и им е по-трудно да се отърват от смъртоносния табиет.
Изследване на учени от Университета на Илинойс, което се концентрира върху алкохола и резултатите му
върху мозъка, издига тезата, че редактирането на гени може да възвърне " настройките по дифолт " в мозъка на алкохолиците.
" Прекомерното пиянство по време на юношеството може да има дълготрайни отрицателни резултати върху мозъка, само че редактирането на гени е евентуално избавление от това. Това е един тип нулиране на мозъка ", споделя Субхаш Панди от Университета на Илинойс.
Отдавна е известно, че алкохолът има негативен резултат върху човешкия мозък и предизвика промени в амигдалата. Това е област от мозъка, която играе значима роля във действието на паметта, при вземането на решения и при появяването на човешки прочувствени реакции. Това е местоположението, където се основават страсти – тук се зараждат страхът и безпокойството. Хората, които са почнали да пият постоянно и в огромни количества преди 21-годишна възраст, са повече изложени на риск от разнообразни прочувствени и психологични разстройства.
Учените употребявали технологията CRISPR за редактиране на гени при възрастни мишки. Но преди този момент те изучавали дълго държанието на гризачите, до момента в който те били във възрастта, която подхожда на човешкия времеви диапазон от 10-18 година За опита на тези мишки е даден алкохол до степен, че да получат физическа взаимозависимост. Когато мишките поотраснали, учените редактирали гените им.След опита с генното инженерство, мишките към този момент не изпитвали мощно възприятие на боязън и безпокойствие при прекосяване през лабиринти, а също по този начин изчезнало и пагубното увлечение към алкохол.
Според учените тази технология за модифициране на гени може да бъде приложена и при хора и се допуска, че тя ще докара до същите резултати. Разбира се, съперници на хипотезата постоянно има – съгласно тях мишият организъм се разграничава прекалено много от човешкия и сходни резултати са недостижими при хомо сапиенс.
Въпреки различията, специалистите невробиолози се сплотяват към мнението, че редактирането на някои от съставените елементи на амигдалата на човешкия мозък може да усъвършенства психологичното здраве и да понижи използването на алкохол при възрастни.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР