Ново проучване, публикувано в списание Емоушън“, установи, че депресираните хора,

...
Ново проучване, публикувано в списание Емоушън“, установи, че депресираните хора,
Коментари Харесай

Тъжната музика прави тъжните хора щастливи, твърдят психолози

Ново изследване, оповестено в списание „ Емоушън “, откри, че депресираните хора, които слушат тъжна музика , все пак, което се смяташе преди, не се пробват да се гмурнат в горест и негативни усеща. Напротив, тъжната музика наподобява ги успокоява и в някои случаи даже ги развеселява , оповестява Спутник.

Новото изследване е направено измежду 38 студентки с диагноза меланхолия и 38 студенти, които не страдат от диагнозата.

 
В първата част на проучването и двете групи участници са били помолени да слушат това, което нормално се счита за тъжна музика , като „ Adagio for Strings “ на Самюел Барбър и „ Rakavot “ от Ави Балили. След това и двете групи са слушали щастливи, оптимистични мелодии и неутрална музика. Помолени да изберат какво биха предпочели да слушат още веднъж, депресираните са били по-склонни да избират тъжната музика .

Въпреки това, запитани от откривателите за какво избират тъжна музика, множеството клинично депресирани хора са споделили, че тъжните мелодии са отпускащи и успокояващи за тях.
Въпреки че изследването не обрисува точните аргументи, заради които депресираните хора избират ниско енергийна музика, резултатите не са изненадващи за откривателите, защото сериозната музика може да бъде утешителна и подобаваща, когато сме тъжни, сочи проучването.-->

Според психолозите желанията към тъжна музика измежду депресираните хора " може да отразява желанието за усмиряване на прочувственото прекарване, а не на желанието да се усилят тъжните усеща ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР