Ново проучване показва, че водачите на електромобили спестяват на всички

...
Ново проучване показва, че водачите на електромобили спестяват на всички
Коментари Харесай

Електромобилите спестяват милиарди долари. Дори и на хората, които не ги карат

Ново изследване демонстрира, че водачите на електрически автомобили икономисват на всички милиарди долари от месечните си сметки за електрическа енергия. Дори на хората, които не карат електрически автомобили!

Неотдавнашен отчет на организацията Synapse Energy Economics демонстрира какъв брой заплащат притежателите на електрически автомобили за електрическа енергия и ги съпоставя с разноските на енергийните компании за построяването, производството и разпределението на тази електрическа енергия. Установено бе, че водачите на електрически автомобили са обезпечили общо над 3 милиарда $ чисти доходи за електропреносната мрежа за интервала 2011-2021 година

„ Бързото повишаване на броя на електрическите транспортни средства (EV) повдигна въпроса по какъв начин EV въздействат на цените за електрическа енергия, плащани от всички семейства. Включително и от тези, които не имат EV. За да отговори на този въпрос, Synapse съпостави приходите на електроснабдителните сдружения от зареждането на EV с разноските на сдруженията, свързани с обслужването на зареждането на EV, в това число разноските за стратегиите на сдруженията за EV. Резултатите от нашия разбор демонстрират, че от 2011 година насам EV са съдействали доста повече за приходите на комуналните услуги, в сравнение с за разноските. По този метод електрическите автомобили са оказали напън за понижаване на цените и надлежно на цената на електрическата сила “.

SYNAPSE ENERGY ECONOMICS, INC.

Натискът за понижаване на цените на комуналните услуги единствено ще се ускорява, защото по пътищата се движат от ден на ден електрически коли. В резултат от това в електропреносната мрежа се появява от ден на ден евтина сила от възобновими източници. Крайният резултат е, че цената на електрическата енергия ще се намали за всички. Като в това време електрическите автомобили усъвършенстват качеството на въздуха и понижават броя на респираторните болести измежду децата, възрастните хора и други уязвими групи.

И въпреки че този тип икономии и изгоди се предвиждат от перспективни изследвания от години, това изследване на Synapse употребява действителни данни за повече от десетилетие. По този метод се удостоверява, че електрификацията на транспортните средства води точно до този резултат на напън за понижаване на цените. С други думи, това не е доктрина. Това е реалност.

Нещо повече, изследването потвърди корелацията сред чистото влияние върху цените и броя на електрическите автомобили по пътищата. Тоест колкото повече са електрическите автомобили на пътя, толкоз по-ниски са сметките за комунални услуги за всички клиенти. Това е една добра вест за последователите на електрическите транспортни средства.

Едно от (многото) публикувани неправилни схващания за електрическите автомобили е, че зареждането им ще докара до „ срив “ на електропреносната мрежа. И че стартирането на повече електрически автомобили по пътищата ще изисква големи вложения за модернизиране на мрежата. Това сякаш в последна сметка би трябвало да увеличи цената на електрическата енергия. Данните демонстрират, че това просто не е по този начин. Сега всичко, което би трябвало да създадем, е да накараме тълпата, която е срещу електрическите автомобили, да разбере тази обикновена математиката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР