Ново приложение ще помага на служителите на МВР да хващат

...
Ново приложение ще помага на служителите на МВР да хващат
Коментари Харесай

МВР ще бори купения вот чрез онлайн платформа

Ново приложение ще оказва помощ на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да хващат нарушителите на локалните избори. На него ще се означават сигналите върху картата на България, ще има и данни за рискови региони и секции.

" През последните няколко месеца екип от експерти от министерството създаде профилирано приложение - географска осведомителна система Изборни процеси. то ще обезпечи напълно нов метод и ще подсигурява в доста по-висока степен прозрачността на идните избори ", сподели министър Стоянов по време на чуване в Народното събрание. Той бе извикан дружно с шефката на ЦИК Камелия Нейкова и ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, с цел да обяснят по какъв начин върви подготовката на изборите и безвреден ли е машинния избор. Тончев обаче не пристигна, защото е на командировка в чужбина.

В приложението са въведени аналитични данни за предишни избори за подадени сигнали, нарушавания и закононарушения, формирани наказателни производства, открити рискови региони с посочени съответни секции. Има и информация от публични източници и разбори на Антикорупционния фонд за следен и платен избор.

" Целта е информацията от всички източници да се употребява от Министерство на вътрешните работи, като е обезпечена опция за сравнение с вътрешната информация в министерството и по този метод да се получи цялостна и всеобхватна картина на изборния развой ", изясни Стоянов.

Данните ще се пресъздават върху карта на България в действително време в градове и села. Служителите на Министерство на вътрешните работи ще вкарва данни за нарушавания по време на изборите в приложението. Географската система ще разпределя сигналите по отношение на местоположението и типа на нарушаването. След струпване на информация се възнамерява да се изготвят карти за централизация, компактност и горещи точки.

Министерство на вътрешните работи ще взе участие и в Национално междуведомствено звено дружно с прокуратурата и ДАНС. Министърът изясни, че през последните години вътрешното министерство не е било страна по този контракт, само че в този момент се включва.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР