Ново поколение българи все по-често замества клубовете и баровете с

...
Ново поколение българи все по-често замества клубовете и баровете с
Коментари Харесай

Проучване на Birell: Здравословните хедонисти са 1/5 от градското население у нас


Ново потомство българи все по-често замества клубовете и питейните заведения с вълнуващи и забавни способи за поддържане на добра физическа форма и на обществен живот, до момента в който се любуват на здравословна храна и напитка – здравословните хедонисти. Това показва особено изследване на GfK, направено за България по поръчка на Birell, новият бранд бира без алкохол, който компанията Карлсберг България стартира у нас при започване на годината. Проучването се организира онлайн измежду градското население в България на възраст 18-55 години.

Будни, любознателни, авантюристичен настроени откриватели, които обичат да се учат с необятно отворени очи и имат целия този боеприпас от качества, с които оцветяват живота си в най-ярките багри. Това са те – здравословните хедонисти. Активни персони, които непрекъснато търсят и откриват нови хоризонти, комбинират качествено свършената си работа със справедливо наслаждение и в него също са безспорни експерти. Те са взискателни към себе си и постоянно се стремят да реализират по-добрата си версия.

Проучването на Birell демонстрира, че 75% от градското население в страната твърди, че са физически дейни. Най-популярната физическа интензивност в България са дългите разходки. След тях се подреждат фитнес тренировките, бягането, танците, колоезденето и плуването. Седемдесет и три % от по-младата група здравословни хедонисти, взели участие в изследването – на възраст 18-26 години – имат вяра в здравословния метод на живот, който не ги лишава от приятни прекарвания. Почти половината от респондентите на възраст от 18 до 39 години споделят, че демонстрират интерес към спортни интензивности, които включват тичане или колоездене. Повече от 1/3 от всички интервюирани комбинират общественото другарство с поддържането на добра физическа форма – превъзходен метод да практикуваш здравословен метод на живот в компанията на другари.

Здравословните хедонисти одобряват проведените спортни интензивности като подобаваща опция да срещнеш половинката си, изключително при действия навън като туризъм, тичане или колоездене. Близо 60% от изследваната целева група настояват, че точно по време на такива интензивности са срещнали човек, към който са изпитали сантиментално въодушевление.

Интересна наклонност, която изследването на Birell открива е, че 40% от здравословните хедонисти на възраст сред 18 и 55 години считат, че не е нужно да си използвал алкохол, с цел да се забавляваш, 49% от запитаните в тази група са дами.

Близо 60% от здравословните хедонисти в нашата страна имат вяра, че употребяват по-здравословни храни и питиета от предходните генерации, а 64% настояват, че спортуват постоянно и повече от поколенията преди своето.

" Да се храним и живеем интензивно и здравословно към този момент е одобрена наклонност и в България. Възходът на този нов метод на мислене може да се види най-много в огромните градове – по увеличаващия се брой заведения за хранене и кафенета за вегетариански и здравословни храни. Само в нашия бизнес, през последната година растежът на категорията „ безалкохолни бири “ е повече от впечатляващ – 70% в размер и 87% в стойност * . Доказателство за това е и възходящата известност у нас на събития от вида Legion Run, маратони и други всеобщи спортни мероприятия навън. Карлсберг България отговори на тях посредством лансирането на безалкохолната бира Birell, която дава отговор на новия метод на живот, деен и цялостен с завършения, утоляващ жаждата и предоставящ прохлада. Birell е за тези, които се дефинират като динамични персони, които непрекъснато търсят и откриват нови хоризонти, комбинират качествено свършената си работа със справедливо наслаждение “, споделя Радостина Гарибска, бранд управител на Birell.

В международен мащаб здравословните хедонисти са млада, амбициозна група, която се пробва да остане дейна и да се любува на заниманията навън. Здравословните хедонисти са склонни да бъдат запалени туристи, откриватели, бегачи, велосипедисти и бизнесмени, които изпитват приятност от пътуването. В работата си са устремени и работят интензивно, с цел да надминат себе си. Групата се състои от мъже и дами и не е лимитирана по възраст.

Безалкохолната бира Birell бе стартирана на българския пазар през юли тази година. България е един от двата пазара на Карлсберг Груп, дружно с Полша, който пилотно предложи Birell в два стила. Birell Pilsner – лагер бира с кондензиран житен темперамент, добре уравновесени плодови нотки и лек, дългогодишен малцов усет и Birell Belgian Wit с присъщ другоземен плодов усет, хлебни нотки с дългогодишен плодов и леко горчив послевкус.

Продуктовото портфолио на Карлсберг България включва многообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, интернационалните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, френската пченична бира Kronenbourg Blanc 1664, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко типа хмел и американската крафт бира Brooklyn Lager с изявен малцов темперамент. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – любеница, ябълка, круша и боровинка.

*Сочи изследване на Нилсън България, отнасящо се за интервала януари -септември 2018 година към януари-септември, 2017 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР