Ново нерегламентирано сметище изникна в пловдивския квартал „Кючук Париж” навръх

...
Ново нерегламентирано сметище изникна в пловдивския квартал „Кючук Париж” навръх
Коментари Харесай

Камари от боклуци в “Кючука“ - от няколко чувала с листа, до вонящо сметище

Ново нерегламентирано бунище изникна в пловдивския квартал „ Кючук Париж” точно на празниците. От няколко чувала с почистени и събрани листа, до камари с битови боклуци – в това се трансформира мястото до трафопост в непосредствена непосредственост до жилищни здания на бул. Александър Стамболийски 35. За сметището алармира възмутена жена живееща в региона.

„ Искам да Ви показва новото бунище в кв. Южен. След изчистване на шумата на тротоарите на бул. Александър Стамболийски 35И, бяха оставени чувалите с отпадък, които не престават да стоят на посоченото място повече от месец. Съседите от околните блокове започнаха да си хвърлят битовите боклуци на същото място, а боклука стартира да се множи с всеки минал ден. Съвсем скоро улицата ще стартира да наподобява на вонящо бунище. Искам да се види от повече хора и да се вземат ограничения, имейл съм писала и до общината”, написа тя до медията ни.



Това не е първото място в града, където се вижда, че чували с листа прекарват по няколко дни преди да бъдат извозени от почистващите камиони. Често даже се случва събраните отпадъци да бъдат разпилени и разхвърляни още веднъж преди да са превозени към депата.

От TrafficNews сигнализирахме Оперативна програма „ Чистота” и от там дадоха отговор, че сигналът е признат и ще бъде осъществена инспекция на мястото, а сметището ще бъде почистено. От общинското дружество обявиха също, че чувалите с листа се събират по график.

Преди дни, след обява в уеб страницата ни, Оперативна програма „ Чистота” направи акция в Остромила, където където мъж събираше остарели движимости и гнили плодове с месеци. По думите на съседите ненужните отпадъци малко по-малко превзеха улицата и колите едвам прекосяваха.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР