Ново напрежение сред управляващото мнозинство, след като председателят на ПГ

...
Ново напрежение сред управляващото мнозинство, след като председателят на ПГ
Коментари Харесай

Ново напрежение в "сглобката"

Ново напрежение измежду ръководещото болшинство, откакто ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова упрекна министъра на районното развиване Андрей Цеков в нарушаване на Изборния кодекс.

От районното министерство дадоха отговор, че след локалния избор ще предизвикват спор за пропуски в изборното законодателство.

Десислава Атанасова твърди, че министърът на районното развиване Андрей Цеков е изпратил писмо до всички кметове в страната с инструкции по какъв начин да поясняват наредбите в закона, които не разрешават гласуването на гласоподаватели без 6-месечна уседналост преди вота по непрекъснат или по сегашен адрес.

Във " Facebook " страницата си Атанасова е разгласила и фотография на писмото.

Според нея повода за това писмо е, че на първия тур на локалните избори в неделя финансовият министър Асен Василев не съумя да гласоподава в родния си град Хасково, защото се оказа, че е премахнат от изборните описи, тъй като адресната му регистрация е в чужбина. Според нея Василев е нарушил Закона за гражданската регистрация, защото не е извършил задължението си да уведоми общинската администрация при смяна на адресната си регистрация в 30-дневеен период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР