Ново напрежение между настоящите и бившите управляващи.Служебният вътрешен министър Бойко

...
Ново напрежение между настоящите и бившите управляващи.Служебният вътрешен министър Бойко
Коментари Харесай

Ново напрежение между настоящите и бившите управляващи

Ново напрежение сред актуалните и някогашните ръководещи.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков нападна кандидат-депутата от ГЕРБ и някогашен ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева. По думите му тя се обадила на шефа на полицията в Кърджали и го заплашила, че няма да остане на поста си. Повод е била акцията на полицията в горското стопанство в Момчилград против пазаруване на гласове.

Караянчева отговори, че „ сме очевидци на чудовищни операции от страна на служебното държавно управление “. Тя дефинира акциите на Министерство на вътрешните работи като „ груба полицейщина “ и прикани регионалния шеф на полицията да излезе и обществено да съобщи дали, по какъв начин и с какво го е заплашвала.

Преди дни 71-годишен горски чиновник на управителен пост от Момчилград беше арестуван за това, че е принуждавал подчинените си да раздават дърва за огрев против което са били длъжни да гласоподават за избрана партия. Днес горският сподели, че преди месец е бил пенсиониран, а с Караянчева не са се виждали от 15 дни.

Служебният вътрешен министър съобщи още, че на предходните избори на 4 април Министерство на вътрешните работи е бездействало по отношение на пазаруването на гласове. Той регистрира десетократно нарастване на броя на досъдебните производства за предизборни закононарушения.

Директорът на „ Национална полиция “ Станимир Станев направи доклад на акциите против платен избор – задържани са 938 души и са издадени над 7000 предупредителни протокола на хора, за които има оперативна информация, че се занимават с пазаруване на гласове.

Министерство на вътрешните работи организира акция и в горското стопанство в Кирково. Арестуван е шефа, както и двама предприемачи и деятели на партия. Открити са бележници с имена и други данни.

Бойко Рашков разгласи още, че все още Министерство на вътрешните работи и прокуратурата работят дружно и добре против тези закононарушения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР