Ново място на изтичане на въздух може да има в

...
Ново място на изтичане на въздух може да има в
Коментари Харесай

На МКС отново изтича възух

Ново място на приключване на въздух може да има в съветския модул на Международната галактическа станция (МКС), съобщи Владимир Соловьов, шеф на полета на съветския сегмент на МКС, представен от РИА Новости.
" Досега намерихме една цепнатина, само че се съмняваме, че има и друга. Друго място, където има някакво приключване ", сподели той в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ", съобщи организация Фокус.
„ Трябва да донесем доста мощен микроскоп на товарен транспортен съд, благодарение на който би трябвало да намерим това място “, добави Соловьов.
Според него общият размер на теча може да се съпостави с отвор с диаметър 0,2 милиметра.
 Космическият транспортен съд Дракон се скачи с Международната галактическа станция Космическият транспортен съд " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция
Космическият транспортен съд „ Дракон “ на американския „ SpaceX “ се скачи сполучливо с Международната галактическа станция в пон...
Малко приключване на въздух на МКС беше записано през септември 2019 година През август-септември 2020 година, откакто скоростта му се е нараснала петкратно, екипажът затваря два пъти люковете в модулите на МКС, с цел да ревизира тяхната компактност и е изолиран за няколко дни в съветския сегмент на станцията.
Оказа се, че течът се намира в междинната камера на съветския модул " Звезда ". През октомври космонавтите Анатолий Иванишин и Иван Вагнер откриха 4,5-сантиметрова цепнатина благодарение на чаени листа. Тя е била краткотрайно запечатана. Това обаче не отстрани изцяло приключването на въздух. От „ Роскосмос “ обявиха пред РИА Новости, че пукнатината не заплашва МКС и екипажа, а наземните експерти ще вземат решение по какъв начин да я поправят дефинитивно.
Според Юрий Гидзенко, заместник-директор на полета на съветския сегмент на МКС, специфичен комплект за ремонт ще бъде доставен до станцията с товарния транспортен съд „ Прогрес “ МС-16 през февруари за окончателното запечатване на пробойната. През декември изпълнителният шеф за пилотираните стратегии на „ Роскосмос “ Сергей Крикальов съобщи пред РИА Новости, че екипажът на МКС търси ново място на приключване на въздух в междинната камера. Той също по този начин сподели, че версията за отмалялост на метала е била изключена от експерти и счита, че версията за формиране на пукнатини заради твърдо съединяване е малко евентуална.
В момента съветските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, американските астронавти Катлийн Рубинс, Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър и Шанън Уокър и японецът Соичи Ногучи работят на борда на МКС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР