Ново мобилно приложение, насочено към децата, трупа телефонни сметки. Става

...
Ново мобилно приложение, насочено към децата, трупа телефонни сметки. Става
Коментари Харесай

Попитай Бонго! Игра за деца с есемеси надува сметките за телефон

Ново мобилно приложение, ориентирано към децата, натрупа телефонни сметки. Става дума за маймунката-гадател Бонго. То се промотира най-много във Фейсбук, само че общуването става с есемеси на цена от близо 5 лв..

Според описанието в интернет страницата на маймунката, Бонго е „ нагъл, комичен, супер образован маймун. Той е роден в тропическите гори на Борнео”.

21-годишната Мария се среща с Бонго преди година. „ Имаше реклами във Фейсбук и изглеждаше занимателно. Имаше много хора, които изпращат известие на Бонго и реших, че и аз би трябвало да опитам”, споделя момичето. Тя изпраща името си и съответен въпрос до Бонго, а той й „ дава отговор с предсказание”. Отговорът коства 2,40 лв., написа Нова тв.

Отново посредством Фейсбук Бонго влиза и в живота и телефона на 11-годишната Юлия от София. “Съученичка ми предложи да си пиша с маймунката.Тя е писала и е споделила, че е гратис и ми хареса и аз го разпространих с мой приятелки”, описа детето. Юлия получавала известия от Бонго даже в 3.00 часа през нощта. „ Пишеше „ Бонго е, ще ми изпратиш ли ново съобщение”, описа Юлия.

„ След като изпратиш първото известие започваш всяка седмица да получаваш известия от Бонго, които ти се начисляват на сумата от 2,40 лв. и затова трупаш голяма сметка”, заяви Мария.

В уеб страницата на Бонго е разказана даже цената на известието – 4,80 лв.. Споменат е и фактът, че същата сума се натрупа на сметката ви, даже когато не вие пишете на Бонго, а той на вас.

Като адрес на компанията, създала приложението е посочен континентът Австралия. На уеб страницата на Бонго, обаче има и български контакт. От българската компания изясняват, че нямат нищо общо с Бонго, с изключение на късия номер за есемеси. Според притежателите на номера на Бонго в приложението няма нищо заблуждаващо.

За да разпространят още повече славата на Бонго към този момент се заеха и български влогъри. А кой прибира парите от есемесите, остава мистерия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР