Ново медицинско проучване показва, че хомеопатичните разтвори имат доказани биологични

...
Ново медицинско проучване показва, че хомеопатичните разтвори имат доказани биологични
Коментари Харесай

Медицинско проучване доказва, че хомеопатията предизвиква реакция на имунната система

Ново здравно изследване демонстрира, че хомеопатичните разтвори имат потвърдени биологични дейности върху имунната система.

Бразилската изследователка Джислейн Фалковси-Темпорини организира двойно сляпо, рандомизирано и следено изследване с 1400 мишки под прецизния надзор на комисия по нравственос и в сходство с директивите за проучване на проби върху животни. Нейната цел е да следи дали и какъв имунен отговор провокира лекуване с хомеопатичния разтвор Lycopodium clavatum 13CH върху животните, инфектирани от постоянно срещан в тропиците кръвосмучещия паразит Trypanosoma cruzi. Този паразит е причинителят на заболяването на Шагас, публикувана в Южна Америка. Болестта е евентуално животозастрашаваща и при нея множеството пациенти остават асимптоматични през целия си живот. В съвсем една трета от случаите обаче, сред 10 и 25 години след ухапването от този паразит настъпват сърдечни, храносмилателни или неврологични затруднения. Според оценки на Световната здравна организация към 6-7 милиона души по света са инфектирани с Trypanosoma cruzi.

В изследването Джислейн Фалковси-Темпорини разпределя мишките в две групи. Първата контролна група е третирана с безпристрастен разтвор, а втората получава лекуване с хомеопатичен разтвор на Lycopodium clavatum 13CH.

Резултатите от изследването, оповестено в списание Cytokine, изрично потвърждават, че при групата от животни, третирани с хомеопатичен разтвор на Lycopodium Clavatum 13CH се следи модифициран имунен отговор и увеличена преживяемост от близо 87%.

Същите резултати са възпроизведени и при второ изследване, този път с плъхове, което още веднъж е извършено при най-стриктно съблюдаване на уважението към животните. Това удостоверява, че за успеваемостта на хомеопатията съществуват строги, мощни и възпроизведими научни доказателства.

Допълнителна тествана информация за клиничната хомеопатия, нейната успеваемост може да намерите на уеб страницата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР