Ново лекарство, предназначено за болни от муковисцидоза, може да промени

...
Ново лекарство, предназначено за болни от муковисцидоза, може да промени
Коментари Харесай

Ново лекарство срещу муковисцидоза ограничава ефекта от болестта - Здраве

Ново лекарство, предопределено за заболели от муковисцидоза, може да промени живота на някои пациенти, ограничавайки резултатите на заболяването, предава Агенция Франс Прес.

Според Давид Фиан, президент на френската асоциация за битка с заболяването „ Да победим муковисцидозата “ („ Vaincre la Mucoviscidose “), новаторски медикамент, позволен за приложимост в Европейски Съюз от 2020 година, дава доста положителни резултати. Фиан е измежду първите, подложили се на тестово лекуване.

Във Франция медикаментът се счита за революционен, защото съумява да трансформира муковисцидозата в хронична патология при някои пациенти.

Муковисцидозата съставлява генетично заболяване, което унищожава функционалностите на дихателната система. Често може да бъде съдбовно при децата и подрастващите.

Болестта засяга към 70 000 души в целия свят. Среща се с друга периодичност на другите континенти. Изключително малко са записаните пациенти в Африка и Азия.

Давид Фиан акцентира, че лечението не е чудодейна. Според Пиер Фуко, вицепрезидент на асоциацията, към момента не е ясно дали медикаментът блокира развиването на заболяването или забавя прогресирането ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР