Ново лечение на туберкулоза, което намалява разходите и тежестта на

...
Ново лечение на туберкулоза, което намалява разходите и тежестта на
Коментари Харесай

Ново лечение на туберкулоза намалява приема на хапчета с две трети

Ново лекуване на туберкулоза, което понижава разноските и тежестта на хапчетата за пациентите, ще бъде въведено в пет страни с висока периодичност на болестта тази година. Това оповестиха от интернационалния медицински проучвателен институт Aurum, представени от " Франс прес ".

Туберкулозата - респираторно заболяване, което е предотвратимо и лечимо, само че убива повече от 1,4 млн. души всяка година - е хронично недофинансирана, като диагностиката и лекуването не съумяват да доближат милиони.

Понастоящем това е втората най-смъртоносна инфекциозна болест в света след маларията, като напредъкът в прекъсването на разпространяването ѝ се попречва от COVID-19 пандемията, защото лимитираното придвижване наруши лекуването.

" Очаква се тази година да бъдат предоставени задоволително лекувания за до 3 млн. пациенти за определените страни ", се споделя в изказване на Aurum.

Новият режим с две медикаменти ще понижи седмичния банкет на хапчета за пациенти от девет на три.

Очаква се това да разреши по-добро съблюдаване и резултати, означи доктор Тереза ​​Касаева, шеф на световната стратегия за туберкулоза на Световната здравна организация.

Първоначално лекуването ще се ползва в Етиопия, Гана, Кения, Мозамбик и Зимбабве.

Седем други страни ще последват по-късно.

Сделката, подписана сред производителя Macleods, Unitaid и Инициативата за достъп до опазването на здравето на Клинтън (CHAI), ще ограничи цената на Щатски долар 15 за тримесечен цялостен режим.

Главният изпълнителен шеф на Aurum Institute Gavin Churchyard съобщи, че новият режим на лекуване, комбиниран с понижението на цените, ще се надяваме да оказват помощ за постигането на задачата им за премахване на туберкулозата до 2030 година в релси.

" Губим в последна сметка, в случай че смъртността от Covid-19 спадне, само че равнищата на туберкулоза се покачат ", предизвести той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР