Ново кръгово кръстовище се предвижда да бъде изградено в к.к.

...
Ново кръгово кръстовище се предвижда да бъде изградено в к.к.
Коментари Харесай

Изграждат ново кръгово в курорта Св. св. Константин и Елена

Ново кръгово кръстовище се планува да бъде построено в к.к. Св. св. Константин и Елена. То ще бъде на мястото на настоящия контролно-пропускателен пункт при започване на комплекса.

Това стана ясно на днешното съвещание на комисията по благоустройство и комунални действия към Общински съвет – Варна.

„ Имаме процедура за избор на реализатор за планиране на кръстовището. Надяваме се в бюджета за 2022 година да бъдат заложени средства за реализация на обекта “, съобщи пред съветниците инж. Петър Гърбузов, шеф на Дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ към Община Варна.

В обсега на плановата разработка се включват частни парцели, чиито притежатели са декларирали своето желание за даряването им в интерес на общината. КПП-то ще бъде отстранено, а сигурността ще бъде обезпечена с 24-часово видеонаблюдение, стана още ясно на съвещанието.

В дневния ред беше включено и писмо от притежатели на парцели, хотели, търговски обекти и жилищни здания на територията на к.к. Св. св. Константин и Елена “ по отношение на ремонт и възобновяване на уличното и алейното осветяване в комплекса. Това може да се случи на две алеи в комплекса, защото единствено те са общинска благосъстоятелност, беше изтъкнато на съвещанието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР