Ново кацане на човек на Луната ще бъде възможно не

...
Ново кацане на човек на Луната ще бъде възможно не
Коментари Харесай

НАСА обяви кога американците пак ще кацнат на Луната

Ново кацане на човек на Луната ще бъде допустимо не по-рано от 2025 година. Първият пилотиран полет в границите на програмата „ Артемис “ в орбитата на Луната ще се състои не по-рано от май 2024 година. Това е завил на брифинг ръководителят на НАСА Бил Нелсън, като е обновил графика на оповестената от предходната администрация стратегия по връщане на американците на Луната.

„ Първият пилотиран полет от задачата „ Артемис 2 “ (…) ще се състои не по-рано от май 2024 година (…) първото кацане (на Луната – б.р.) ще се състои не по-рано от 2025 година “, декларирал шефът на НАСА.
 Русия стартира подготовка по изпращане на човек на Луната Русия стартира подготовка по изпращане на човек на Луната
Русия стартира подготовка по изпращане на човек на Луната, разгласи „ Роскосмос “ в публично изказване. Компанията разгласи търг з...

Той обяснил, че забавянето е породено, наред с други неща, от опит на комерсиалната компания Blue Origin да оспори възлагането от НАСА на контракт на стойност 2,9 милиарда $ за основаване на модула за кацане на Луната на SpaceX. „ Загубихме съвсем шест месеца “, признал Нелсън.

По време на разглеждането на претенциите на Blue Origin са били прекратени всички работи по контракта. Миналата седмица съдът отказал да прегледа желае на компанията против НАСА, като официално поставил завършек на производството.

Администрацията на президента Доналд Тръмп разгласи упорит проект по връщане на американците на Луната през 2024 година. Програмата „ Артемис “ планува в началото безпилотен и пилотиран полет до Луната, основаване на окололунна орбитална станция, а по-късно кацане на човек върху повърхността на Луната.

С идването на ново управление на НАСА при администрацията на президента Байдън задачата за връщане на луната се е съхранила, само че периодите не са се трансформирали значително до момента.
 Русия и Китай с план за основаване на станция на Луната Русия и Китай с план за основаване на станция на Луната
Русия и Китай показаха пътна карта за построяването на Международна научна станция на Луната, заяви РИА Новости. Презентацията на о...

Междувременно в Москва стартира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР