Ново изследване, проучило подписите на 500 финансови мениджъри, откри връзка

...
Ново изследване, проучило подписите на 500 финансови мениджъри, откри връзка
Коментари Харесай

Лесно и бързо: Разпознайте нарцисите по подписа!

Ново проучване, проучило подписите на 500 финансови мениджъри, откри връзка сред подписите и тъмните страни на нарцисизма, като да вземем за пример авторитарността, манипулативността и използвачеството. С други думи - хора с по-големи подписи е по-вероятно да бъдат нарцисисти.

Учените са разкрили, че мениджърите с най-големи подписи са по-склонни към егоизъм. Те постоянно изкривяват истината, като да вземем за пример рапортуват нереални числа във връзка с приходите или даже отслабват вътрешния надзор на компанията.
“В идеалния ваариант ще имате достъп и пряк контакт с изпълнителните шефове и ще можете да им извършите личностен тест, само че това нормално не е допустимо. В случая подписите пристигнаха непосредствено от мениджърите и ние използвахме два лабораторни теста, с цел да установим връзката сред подписа и нарцисизма,” изяснява доктор Чарлз Хам, един от създателите на проучването.
Понякога одобряваме нарцисизма като преимущество, прибавя Хам, “Когато си мислим за нарцисизма, първото нещо, за което се сещаме, е, несъмнено, Стив Джобс. Хората асоциират това с позитивни характерности на личността.” Но в действителността единствено някои от чертите на нарцисистите са позитивни, като да вземем за пример себеувереността. Учените са открили връзка единствено сред тъмните страни на нарцисизма, като авторитарността и манипулативността.
“Ние отчетохме при разбора фактори като пол, служба и фирмена история. В допълнение измерихме и размера на подписите на генералните шефове, с цел да се ориентираме дали в действителност финансовите мениджъри движат процеса на фирмен контрол,” прибавя различен академик от проучването, Ник Сейберт.
Друг белег, по който може да се откри нарцисизма по подписа, е потреблението на спомагателни линии или удивителни.
Източник: Psy Blog
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР