Ново изследване откри, че да имате съзнателен партньор е най-добре

...
Ново изследване откри, че да имате съзнателен партньор е най-добре
Коментари Харесай

Най-добрата черта за дългосрочен партньор

Ново проучване откри, че да имате умишлен сътрудник е най-добре за здравето ви и за стабилността на връзката ви. И това е напълно настрана от изгодите да имате до себе си някой, който може да се задържи на добра работа и който изхвърля боклука. Водещият създател на проучването, проф. Брент Робъртс, изяснява:

“Силно съзнателните хора са по-организирани и по-отговорни. Те по-често извършват отговорностите си и съумяват да управляват импулсите си и да следват разпоредбите на обществото и на връзката ”. При съзнателните хора също по този начин е по-вероятно да следват дисциплинирана стратегия за физически извършения и е по-малко евентуално да пушат, да употребяват опиати или да поемат рискови опасности.

За страдание не са доста професионалните проучвания, които да проучват задоволително задълбочено по какъв начин личността на един човек визира връзките сред хората. “В проучванията на личността до момента имаше нещо като индивидуалистична тежест и фокусите бяха главно върху индивида. Но човек не е остров и ние сме необикновено взаимозависими като тип ”, разяснява проф. Робъртс.

Изследването е помолило 2000 двойки от Съединени американски щати на възраст над 50 години да отговорят на лист от въпроси за тяхното здраве и техните персони. Резултатите посочили, че съзнателните хора в действителност са се радвали на по-добро здраве. Но по едно и също време с това проучването е първото, което е съумяло да покаже, че освен те, само че и техните сътрудници са имали по-добро здраве. Ползите са били налице и тогава, когато самият сътрудник е бил умишлен - даже и тогава той е имал изгода от съзнателността на неговия сътрудник. Жените са имали изгода, в случай че техният мъж е бил умишлен и невротичен, необичайно или не, само че резултатът е бил несъмнено слаб.

Източник: Psy Blog
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР