Ново изследване обвързва външното замърсяване на въздуха - дори и

...
Ново изследване обвързва външното замърсяване на въздуха - дори и
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха допринася за риск от диабет


Ново проучване обвързва външното замърсяване на въздуха - даже и на равнища, считани за безвредни - с нараснал риск от диабет в международен мащаб.

Констатациите на

Washington University School of Medicine in St. Louis

навеждат на мисълта, че намаляването на замърсяването може да докара до спад на случаите на диабет в мощно нечисти страни, като Индия.

Диабетът е едно от най-бързо разрастващите се заболявания , засягащо повече от 420 милиона души по света. Основните движещи сили на болестта включват потреблението на нездравословна храна, затънал метод на живот и затлъстяване, само че новите проучвания демонстрират, че и степента на замърсяване на въздуха играе роля.

За да се оцени замърсяването на въздуха в намерено море, откривателите са разгледали микроскопичните частици прахуляк, нечистотия, пушек, сажди и течни капчици. Предишни проучвания са открили, че такива частици могат да навлязат в белите дробове и кръвообращението , като способстват за съществени положения като сърдечни болести, инсулт, рак и бъбречни болести. При диабет се счита, че замърсяването понижава производството на инсулин и провокира инфектиране, което пречи на тялото да преобразува глюкозата в сила, нужна на тялото.

Изчислено е, че замърсяването е асъдействало за 3.2 милиона нови случая на диабет в международен мащаб през 2016 година, което съставлява към 14% от всички нови случаи на диабет в през годината.

Свързани публикации.. 9 млн. жертви годишно поради замърсяване 0 Биогорива - причина за замърсяване на въздуха 1 Диабет вид 2 отслабва мозъка 0

Цялостният риск от диабет, обвързван със замърсяването, е ориентиран повече към страни с по-ниски приходи, открили са от изследването. Такива са да вземем за пример Индия, Афганистан,

Нова Гвинея и Гвианаи, които не разполагат с запаси за системи за понижаване на нездравословното влияние от замърсяването и разчистване на въздуха.

През октомври 2017 година Комисията по въпросите за замърсяването и здравето разгласява отчет, в който се обрисуват пропуските в знанията по отношение на нездравословните последствия от замърсяването . Една от рекомендациите беше да се дефинират и дефинира количествената връзка сред замърсяването и диабета.

Данните са взети от изследванията на университета Сейнт Луис във Вашингтон, написан от Кристина Соуруин.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР