Ново изследване доказа, че има връзка между борбата с излишното

...
Ново изследване доказа, че има връзка между борбата с излишното
Коментари Харесай

Изследване доказа връзката между диетите и сърдечно-съдовите заболявания

Ново проучване потвърди, че има връзка сред битката с непотребното тегло и сърдечно-съдовите заболявания.

Наднорменото тегло въздейства на организма доста неприятно. Но по някаква причина, постоянно, когато човек стартира да води война с него, то това наподобява като борба, когато не може да бъде извоювана. Хората или стопират да ядат всевъзможни въглехидрати и губят 10 кг за няколко месеца, или натрупват единствено за седмица петнадесет кила. Така че още веднъж стигаме до остарялата истина - всичко е положително и потребно, единствено в случай че е с мярка. Всички придвижвания би трябвало да бъдат естествени и плавни, без внезапни придвижвания и разтърсвания. Това е изводът и от проучването на учени от Южна Корея, което е оповестено в Circulation, а точно - съмненията в тежестта могат да усилят риска от инфаркт на миокарда, инсулт и преждевременна гибел.

Това е дълготрайно и световно изследване, в границите на което са оценени данните от повече от 6,7 милиона души без инфаркт на миокарда, диабет, високо кръвно налягане или анамнеза за висок холестерол. Но за сметка на това те имали съмнения в тежестта - внезапно сваляли килограми, а след това ги натрупали назад. Информацията е събирана от 2005 до 2012 година, оповестява zdrave.to.

По време на наблюдението били установени съвсем 55 хиляди смъртни случая, повече от 22 хиляди инсулти и над 21 хиляди инфаркта на миокарда. Така учените са стигнали до заключението, че систематичните съмнения на тежестта усилват риска от преждевременна гибел със 127%, а от инфаркт на миокарда или инсулт с 40%. Тъй като изследването е било с бдителен темперамент в него отсъстват доказателства за причинно-следствената връзка сред неустойчивостта на метаболитните рискови фактори и инфаркта на миокарда, инсулт или преждевременна гибел. Тоест, хората просто са били следени, без да се открива съответно за всеки един от тях каква е повода за съмненията в тежестта му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР