Новият земеделски министър Кирил Вътев се закани да намали консултантите

...
Новият земеделски министър Кирил Вътев се закани да намали консултантите
Коментари Харесай

Новият земеделски министър ще работи храната да стига от полето до масата


Новият аграрни министър Кирил Вътев се закани да понижи консултантите и да даде път на тези, които вършат действителния артикул. Пред БиТиВи министърът изясни, че екипът му е доста сериозен, експертен и съобщи, че няма да работи с даден съответен отрасъл, а ще цели да се поделят браншовете на агрохранителната верига от полето до масата, което е същината.

Той не счита, че уеб сайтът на служебната власт за цените на храните може да даде някакъв резултат за събаряне на цените на храните. Няма министерство в България, което да смъкна цените на храните или пък да ги вдигне. Освен пазарът няма кой да вдигне и да смъкна цените, сподели Вътев. Крайно време е българските производители и преработватели да си дадат сметка, че се конкурират с мощни кооперативи, добави земеделският министър.

Едно от най-важните неща, които би трябвало да се трансформират е ориентацията на производителите към пазарен триумф, посочи Кирил Вътев.

Той чака инфлацията да спадне тогава, когато в конкуренцията на пазара на дребно стартират да смъкват цени някои, с цел да продават по-добре. " С пожелания, апели и уеб сайтове не може да стане, единствено с конкуренцията може да стане - да падне инфлацията и цените на храните ", акцентира земеделският министър.

Относно вносът от Украйна и българските земеделци, Вътев бе безапелационен, че подхваща съществени ограничения и се търсят нови пазари за вноса на храните от Украйна. Един от огромните проблеми у нас е неналичието на правилни статистически данни и не е сериозен да се събират по телефона, уточни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР