Новият зам.-кмет на София по правните въпроси Никола Лютов се

...
Новият зам.-кмет на София по правните въпроси Никола Лютов се
Коментари Харесай

Фалшива новина сроди новия зам.-кмет на София Никола Лютов с бивш комунистически главен прокурор

Новият зам.-кмет на София по правните въпроси Никола Лютов се оказа цел на компроматна акция още в първите часове на назначението си.

Лютов беше избран от Васил Терзиев за заместител, който ще дава отговор за правния и административния надзор в общината. Една от първите му поръчки беше основаване на ново звено, което да се занимава единствено с противопоставяне на корупцията.

Малко след новината за назначението му обаче уеб сайтът " Епицентър " разгласява своя публикация, озаглавена " Внук-племенник на основния прокурор от Възродителния развой стана зам.-кмет на Терзиев? ".

Под въпросителния знак се цитират " източници от демократичната общественост " на медията, съгласно които Никола Лютов бил " внук-племенник на основния прокурор на България по време на Възродителния развой Костадин Николов Лютов (1981-1986) ".

" Епицентър " прави спогодба, че " към този момент тази информация не е доказана " и че прави " опити да изследва обстоятелствата персонално от господин Никола Лютов ", откакто към този момент е популяризирала версията за роднинската връзка с починалия комунистически прокурор.

От Столична община обаче опровергаха изказванията за общо фамилно родословие на новия зам.-кмет и Костадин Лютов, пред " Булевард България ".

" Всеки път, когато създадем поръчка за битка с корупция, получаваме подправена вест за оборване. По мотив постъпили въпроси от медии: новият зам.-кмет “правен и административен надзор ” не е внук на прокурора от Възродителния развой Костадин Лютов. Медиите имат основна функционалност в публичния живот - да показват истината след инспекция на обстоятелствата. Благодарим на тези, които го вършат ", се споделя в позицията на администрацията на Васил Терзиев.

В формалната биография на Никола Лютов се показва, че е приключил право в Лондон, специализирал е бизнес право в Атина и има магистратура по финансово право от Чикаго с върху корпоративна и банкова неплатежоспособност и преструктуриране.

Работил е в компании като KPMG, Deloitte и CMS Cameron McKenna, като до момента е бил съветник на частна процедура в областта на финансовото право, несъстоятелността, преструктуриранията и ръководството на капиталови активи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР