Новият закон за частната охранителна дейност показва, че МВР се

...
Новият закон за частната охранителна дейност показва, че МВР се
Коментари Харесай

Елена Йончева: Вотът на недоверие е заради липсата на сигурност в страната

Новият закон за частната охранителна активност демонстрира, че Министерство на вътрешните работи се приватизира

„ Бягствата от пандизите демонстрират, че има систематични проблеми. Вотът на съмнение е поради неналичието на сигурност в страната и за неуспеха на работата на Министерство на вътрешните работи, и във финансовата сигурност. Тези проблеми засягат всеки един българин. У нас няма сигурност, а обири, нападения по селата, неразкрити поръчкови убийства.” Това сподели представителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Елена Йончева пред Нова ТВ. Тя добави, че служителите на реда напущат системата на Министерство на вътрешните работи, тъй като нямат претекст да работят там, заради ниски заплати и прекомерно раздута администрация. „ Очевидно, държавното управление и министър Валентин Радев не могат да се оправят. 75% от кражбите не са разкрити, 85% от телефонните измами също. Коя европейска страна не може да се оправи с това?”, попита Йончева.

„ Новият закон за частната охранителна активност демонстрира, че Министерство на вътрешните работи се приватизира. Поради тази причина и президентът, и основният прокурор го оспорват. Промените в Закона за локалната администрация дават право на кметовете да вършат свои армии”, безапелационна бе Йончева. Тя допусна, че тези „ армии” по места може да се употребяват и за политически цели. Депутатът добави, че с помощта на този избор на съмнение, хората ще чуят какви са сега същинските проблеми на страната. „ От другата страна, ние, като съпротива, нямаме за конкурент партия, а организационна конструкция.

Един някогашен народен представител от ГЕРБ я беше нарекъл – тайфа. Това значи – проведена незаконна група. Трудно е да се пребориш с тайфа, само че ние използваме инструментите, които ни дава демокрацията- да дадем гласност”, изясни Елена Йончева и разяснява, че се връщаме в годините на прехода, на СИК и ВИС. „ Енергетиката я дадохме на Гинка Върбакова, а в този момент приватизираме работата на Министерство на вътрешните работи. Случвало ли се е такова нещо през последните години? Финансовата ни сигурност също е застрашена. Беше открито, че осведомителната система на Агенция „ Митници” е пробита”, заключи Елена Йончева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР