Новият закон ще въведе изисквания към медиите да осигуряват прозрачност

...
Новият закон ще въведе изисквания към медиите да осигуряват прозрачност
Коментари Харесай

Ще има ли нов медиен закон в ЕС?

Новият закон ще вкара условия към медиите да обезпечават бистрота във връзка с собствеността и финансирането си и ще принуди държавните управления на държавите-членки в Европейски Съюз да основат механизми за контрол, гарантиращи медийната независимост, в това число и във връзка с публичните медии. 

Преговарящите от Европейския парламент, Съвета на Европейски Съюз, представляващ националните държавни управления, и Европейската комисия преодоляха последното затруднение пред основаването на този закон. Той се отнася до дейностите на обособените държавни управления, включващи шпионски софтуери и други способи за идентифициране на публицистите и техните източници. 

Първоначално в изключенията попадаха случаите, които се отнасят до следствие на избрани закононарушения като тероризъм и трафик на хора. Имаше разминавания във връзка с обсега на това изключение като някои столици показаха опасения за националната си сигурност, а законодателите упорстваха за по-строги предпазви ограничения по отношение на публицистите. Преговарящите се стопираха на нов текст, в който се зачитат отговорностите и на двете страни. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР