Новият временен управител на общинската болница в Кубрат д-р Леман

...
Новият временен управител на общинската болница в Кубрат д-р Леман
Коментари Харесай

Общината в Кубрат: Гражданите ще продължат да получават необходимите здравни грижи

Новият краткотраен шеф на общинската болница в Кубрат доктор Леман Балканджиева през днешния ден встъпи в служба. Тя прегледа болничните отделения дружно с представители на Общината и разговоря с част от лекарите и личния състав, оповестиха от локалната администрация.

Както към този момент Българска национална телевизия заяви, огромна част от лекарите в болничното заведение напуснаха в символ на митинг против назначението на доктор Балканджиева като краткотраен шеф до провеждането на конкурс за нов шеф на лечебното заведение. До тази обстановка се стигна, откакто болшинството от общинските съветници реши да не бъде удължаван повече изтичащият контракт на дългогодишния шеф на болничното заведение в Кубрат доктор Павлина Мичева.

Част от опасенията на напускащите лекари е, че доктор Балканджиева не има нужния управнически опит и не е упражнявала специалността си от години. Тя разяснява, че има нужния административен и управнически опит, като посочи, че не са й били прекъсвани правата като доктор, нямала е и нарушавания в здравната си процедура, прецизираха още от Община Кубрат.

Д-р Балканджиева увери, че няма да прави структурни промени в ущърб на болничното заведение и тя няма да остане без експерти. За работа в лечебното заведение в Кубрат даже към този момент са показали интерес няколко лекари от района, които към този момент договарят с болничната администрация.

„ За здравна рецесия в Кубрат не може да се приказва, защото болничното заведение няма да остане без лекари и личен състав. Тук не става въпрос за персонални ползи, а за ползите на жителите община Кубрат, които, макар сегашните неудобства, ще продължат да получават нужните здравни грижи и внимание “, разясниха от Общинската администрация в Кубрат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР