„Новият високотехнологичен завод за светлини на „Мерцедес-Бенц“ е не само

...
„Новият високотехнологичен завод за светлини на „Мерцедес-Бенц“ е не само
Коментари Харесай

Стартира строителството на завода на Мерцедес бенц в България за 40.6 млн. евро


„ Новият високотехнологичен цех за светлини на „ Мерцедес-Бенц “ е освен едно обещаващо начало на Тракия икономическа зона, само че и сериозен актив за страната ни, който ще разсъни интереса на повече задгранични вложители. “ Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов па време на първата копка на завода на „ Мерцедес-Бенц “ през днешния ден. Той посочи, че инвестицията ще бъде в размер на 40.6 милиона евро, което включва построяването на 3 завода и парк за поддоставчици. Заводът ще бъде построен върху повърхност от 23 000 кв. м. и се чака да бъдат разкрити близо 400 работни места.

Министър Караниколов акцентира, че българското държавно управление има волята и е решено да работи за възстановяване на изискванията за бизнес в България. „ С днешното събитие потвърждаваме, че вървим в вярна посока, а имено опростяване и улеснение на административното обслужване, поощряване на вложенията и нововъведенията, възстановяване на достъпа до финансиране и възстановяване на бизнес средата “, сподели още министърът.

В умозаключение министър Караниколов напомни, че Министерството на стопанската система е действително ангажирано с проблемите на стопанския живот и бизнесът може да разчита на интензивно съдействие и поддръжка.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР