Новият украински президент Володимир Зеленски предложи гражданство на всички хора

...
Новият украински президент Володимир Зеленски предложи гражданство на всички хора
Коментари Харесай

Зеленски предложи гражданство на репресираните от Путин

Новият украински президент Володимир Зеленски предложи поданство на всички хора по света, които страдат от репресивните режими в своите страни. Така той отвърна на концепцията на съветския президент Владимир Путин, който разгласи, че Русия ще дава поданство на украинците по ускорена процедура.

" Владимир Путин не трябва да чака, че доста украинци ще одобряват предлагането му. В Украйна разликата е, че ние, украинците, имаме независимост на словото, имаме свободни медии и интернет. Ние ще дадем украинско поданство на представители на всички нации, които страдат от властнически и корумпирани режими. На първо място на руснаците, които през днешния ден евентуално страдат най-вече ", написа Зеленски в профила си във " Facebook ".

Руският президент сподели преди няколко дни, че желае да разбере позицията на Зеленски за спора в Източна Украйна. Според " Ройтерс " Путин имал усещането, че Зеленски няма да извършва Минските съглашения от 2015 година

Зеленски сподели от своя страна, че е подготвен да води договаряния, само че предизвести Русия да не се пробва да приказва на Украйна и на украинците " на езика на заканите, на военния и икономическия напън ".

" Това не е най-хубавият път към преустановяване на огъня и деблокиране на Минския развой. Ние сме подготвени да обсъждаме нови условия за взаимно битие на Украйна и Русия. С ангажимента, че същинска нормализация ще настъпи единствено след цялостното повдигане на окупацията. И от Донбас, и от Крим ", сподели Зеленски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР