Новият треньор на Локомотив (София) Стойчо Стоев говори пред колегите

...
Новият треньор на Локомотив (София) Стойчо Стоев говори пред колегите
Коментари Харесай

Стоев: Локомотив трябва да бъде сериозен опонент на първите тимове в класирането

Новият треньор на Локомотив (София) Стойчо Стоев приказва пред сътрудниците от " Тема Спорт ", откакто през вчерашния ден бе показан публично от " червено-черните ".

Г-н Стоев, след няколко години отвън треньорството, това ли беше най-хубавият миг да се завърнете?

- Да не забравяме, че аз се завръщам в родния си клуб. Тук съм израснал, тук съм основан като футболист, а в не дребна степен и като човек, тъй като от 10-годишна възраст до 30 са си 20 години. След това съм бил и в детско-юношеската школа. Тоест немалка част от виталния ми път, освен от спортния, е минал в Локомотив. Така че се връщам у дома.
 Още вести от
Още вести от " Надежда " - Краси Станоев облече " червено-черния " екип

Договорът му е за две години

Изправяте се пред следващото предизвикателство в кариерата си, куп играчи напуснаха Локомотив в последните дни...

- В никакъв случай не е елементарно, защото множеството състезатели от предишния сезон ги няма и занапред ще се прави нов тим. Селекционният развой постоянно е бил сложен. Но се работи интензивно и се надявам последователно във времето да се намерят подобаващите футболисти. Времето ни притиска, шампионата стартира много скоро, само че ще работим в придвижване и мисля, че ще се оправим. Аз съм привикнал с сходни провокации. Все отново съм видял в кариерата си и двете страни на монетата.

Красимир Станоев ли ще е единственият нов на старта на подготовката?

- Да не бързаме. Работи с в тази тенденция. Водят се диалози. Когато има изясненост, ще бъде оповестено публично. Насочили сме се и към българския, и към задграничния пазар и търсим най-хубавите разновидности.

Иван Василев ли ви предложения в клуба? Увери ли ви в своята поддръжка и каква е обстановката с неговото желание да се отдръпна?

- Естествено, притежателят ме предложения. Винаги има поддръжка от притежателите първоначално, уповавам се да е в дълготраен интервал (смее се). Поне на този стадий, от диалозите, които сме провели, няма някаква индикация, че той се отдръпва от клуба.
 Локомотив (София) с интерес към двама халфове от efbet лига
Локомотив (София) с интерес към двама халфове от efbet лига

За сигурен нов в " Надежда " може да се смята нападателят Калоян Кръстев

Бяха ли ви сложени някакви цели за сезона?

- Нека създадем първо тим, отново споделям, да не бързаме. След като нямаш половин състав, не можеш да приказваш и за цели, дано да забележим по какъв начин ще се развие селекционният развой.

Основната цел при мен е да играем футбол, който да радва последователите на Локомотив и на база него да реализираме положителни резултати. Основното нещо за всеки тим е да има развиване всяка година, тъй че ние би трябвало да продължим позитивната последователност от последните два сезона и да бъдем сериозен конкурент на първите отбори в класирането.

Очаквате ли топло посрещане от почитателите, откакто в последните месеци те на няколко пъти показваха недоволството си от управлението на клуба?

- Със сигурност. Все отново съм бил футболист в този тим, може би съм оставил и някаква диря и е обикновено хората евентуално да са удовлетворени и да харесват избора за треньор.

Преди малко повече от месец в изявление за " Тема Спорт " заявихте, че не сте измежду желаните разновидности на управлението на Локомотив и гледате в разнообразни направления. Какво се промени?

- Може би стигнахме до някакъв консенсус за развиването на тима, което беше доста значимо. Всеки направи крачка към другия. Финансовите условия и така нататък не са се трансформирали, само че просто стигнахме до единодушие по отношение на вижданията си за клуба. Защото и за притежателя, и за мен като треньор, това ни е родният клуб. Целта и на двете страни е Локомотив да просперира.
 Официално: Стойчо Стоев
Официално: Стойчо Стоев " подкарва " софийския Локомотив

Договорът му е за една година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР