- Новият Tipo е с освежен дизайн и технология на борда

...
- Новият Tipo е с освежен дизайн и
технология на борда
Коментари Харесай

Новият Tipo Cross - емоционален, отличаващ се и динамичен, идеален за млади хора и за семейства

- Новият Tipo е с обновен дизайн и технология на борда - с най-добрата безопасност и инфотейнмънт в своя сегмент, плюс нови мотори.
- Нова гама мотори: по-щадяща околната среда и по-висока продуктивност.

Новостите се въртят към две тематики: „ Life “ и неговите 3 равнища на съоръжение - Tipo, Life и City Life, предлага се в три разновидността на каросерията (4 порти, 5 порти и комби); и темата „ Cross “, с две облицовки - City Cross и Cross, и във вид на кросовър с 5 порти.

Универсалният и вълнуващ Panda Cross беше стратегическият ключ към триумфа на този модел в цяла Европа. Всъщност външният вид на „ кросоувъра “ приближи Panda до нов, по-млад целеви клиент, който търси кола, която е освен функционална, идеална за града, само че и супер готина и със съвременен дизайн. Същата тактика е възприета и в Tipo с разширението на фамилията му. Дизайнерите и инженерите на Fiat разработиха новия Tipo Cross в тази тенденция, създавайки новия кросовър Tipo, отново насочен към нова целева публика, по-широка от преди по повод на възрастта, естетическия усет и изискванията за подвижност.

Новият образ на Tipo
Новият Tipo е изцяло обновен и сега изглежда по-модерен, по-динамичен и по-елегантен. Новата предница е с преосмислена решетка, акцент в която е новото лого на Fiat. Tipo е и първият автомобил на Fiat, който приема това лого, следвайки неотдавна показания New 500.

Фаровете са изцяло модифицирани, към този момент с изцяло LED светлини както начело, по този начин и отзад: те освен усъвършенстват линиите на автомобила, само че и придават по-модерен вид на автомобила и усилват дейната и пасивната сигурност. С любезното съдействие на усъвършенстваната видимост и в съответствие със устрема за по-добра устойчивост във всеки един подробност, те намаляват потреблението на електроенергия на автомобила и съответно излъчванията на CO2.

Бронята в долната част на автомобила, изцяло модифицирана посредством прибавяне на елементи в матиран хром ICE MATTE, е съчетана с нови 16 ”или 17 ” алуминиеви джанти с “диамантено ” покритие и нов дизайн. Новата гама Tipo се предлага и в два безпрецедентни нови нюанса: Ocean Blue и Paprika Orange.

Вътре купето също е чисто ново. Седалките са с тъкани с извънреден дизайн. Напълно конфигурируемият 7 " TFT цифров клъстер замества конвенционалния аналогов панел с принадлежности. Със сериозно по-високотехнологична и по-усъвършенствана система, тъй че да се държи под надзор положението на автомобила, мултимедийния аспект и мобилния телефон. Клъстерът се доставя с новото радио UConnect 5 с 10,25 "сензорен екран, първоизползван от FCA Group на New 500 и вече разполагаем и при Tipo.

Дори кормилото - към този момент още по-елегантен и по-спортен - е бил във фокуса на вниманието на дизайнерите. Той е по-компактен за по-добра ергономичност и предлага съвършена видимост към вградения 7 ”TFT клъстер. Обърнато е внимание и на централния контролен панел, където са преразгледани настройките на климатика и са добавени нови хромирани и черни вложки.

Новият Tipo Cross, кросовърът на Tipo way
Семейството Tipo е разширено с пристигането на ново купе на новия Tipo Cross, за да го добави към другите си три варианта на каросерията (4 порти, 5 порти и комби) - един същински кросоувър, насочен към изцяло нова целева публика. Семействата - дългогодишната база от клиенти на Fiat Tipo - промениха предпочитанията си, оставяйки зад себе си стандартните коли с 5 врати и комбитата, с цел да се приближат до света на кросоувърите, без да жертват пространството и комфорта. Същите семейства към този момент са подготвени да изпитат по-емоционален, характерен, динамичен и млад автомобил, като в същото време са на достъпна цена. Отговорът е Tipo Cross, „ новият фамилен кросоувър на Fiat “.

Като цяло Tipo Cross е структуриран решително по-мощен и самоуверен. На пръв взор колата е ясно по-широка, има нов дизайн на решетката, която се простира под фаровете и е явно по-висока: истински кросоувър. Височината на Tipo Cross е повишена с съвсем 4 см, посредством на обновеното калибриране на окачването и добавянето на ново решение за джанти и гуми, виждано преди на различен кросоувър на Fiat, 500X. Tipo Cross включва по-големи гуми за още по-як външен тип.

Новата конфигурация предлага и по-висока позиция на шофиране и улеснява влизането и излизането от колата, както и опростяване на всичко, с което са свикнали фамилиите на Tipo, включително поставянето на децата на задните седалки или намиране на неща, които могат да заседнат под седалките.

Иновация в естетиката с прибавяне на „ кръстосани “ елементи, започвайки от джантите на арката на колелата отстрани и начело, където също има място за ексклузивна плъзгаща се издатина и броня, с издаден бик бар, с цел да придаде на колата по-солиден и мускулест външен вид, посредством страничните прагове и задния екстрактор до практичния багажник на покрива, разполагаем досега единствено във версията на комби.

Най-добрата гама от сигурност и технологии
За да се добави към дизайна и стила нова техника, се реализира огромно освежаване по отношение на технологиите с една цел: да се доближи върхът на С-сегмента. Новият Tipo е оборудван с необятна гама от най-новите системи за подкрепяне на водача (ADAS):
- „ Разпознаване на пътни знаци “, за да идентифицира оптимално разрешената скорост на пътя, по който се движат,
- „ Интелигентно подкрепяне на скоростта “, което предлага на водача да съблюдава ограничаването на скоростта,
- „ Контрол на лентата “, с цел да поддържа колата в лента, при изискване че нейните маркировки могат да бъдат правилно разпознати,
- „ Асистент за внимание “, датчик, който препоръчва на лидера да си вземе отмора, когато е прекомерно изтощен, с цел да продължи пътуването си,
- „ Адаптивни дълги светлини “, за да осигури усъвършенствана видимост при шофиране през нощта, посредством автоматизирано включване на дългите светлини, когато отсрещното пътно платно е празно,
- ‘Blind Spot Assist’, който използва ултразвукови датчици за наблюдаване на слепи зони и предизвестие за всякакви препятствия с триъгълна предупредителна светлина върху огледалото на калника, плюс предни датчици за паркиране, - „ Keyless Entry / Go “ и безжично зарядно устройство за презареждане на мобилния ви телефон без кабел с същински прилив на мощност: 15 кВт бързо зарядно устройство, с три пъти по-голяма мощ от тези на най-продаваните смарт телефони.

Що се отнася до информационно-развлекателната система, Tipo е първият автомобил на FCA след New 500, който е оборудван с пето потомство UConnect 5 информационно-развлекателна система, свързаната платформа, проектирана за в бъдеще, налична с 10,25 ”екран. Разработена е с концепцията да обезпечи на клиентите директно и комфортно потребителско изживяване и FCA употребява лесната, интуитивна и персонализираща се операционна система Android Auto. Uconnect 5 с безжични Apple CarPlay и Android Auto значи, че можете да употребявате функционалностите на Apple CarPlay или Android Auto без кабел на радио сензорния екран с персонализируеми профили и алтернатива за запазване на до 5 конфигурации.

Използвайки новата информационно-развлекателна система на New Tipo, можете да свържете два телефона през Bluetooth по едно и също време: да вземем за пример, можете да употребявате както вашата компания, така и персонални мобилни телефони и да обработвате входящи и изходящи обаждания по едно и също време, в този момент без да е необходимо да „ прескачате “ от една връзка на друга, с цел да отговорите на повикване по телефона, който не е свързан по това време.

Заслужава да се спомене и новата бяла подсветка за всички контроли в купето, което води до по-модерен тип, както и USB порта за задните седалки, особено полезна функционалност за фамилии на дълги пътувания, тъй че децата да могат използвайте техните таблетки.

Нови, по-ефективни и екологични двигатели
Гамата мотори на New Tipo е напълно обновена. При стартирането на пазара се предлага или бензинов, или дизелов двигател.
Бензин. Новият Tipo е оборудван с новия 100 к.с. 1.0 GSE T3. Новият трицилиндров двигател осигурява върхов въртящ миг до 190 Нм още от 1500 оборота в минута, а не при 4500 оборота в минута като настоящия 95-к.с. 1.4 бензинов мотор, който доближава единствено 127 Нм. 1.0 GSE T3 е част от фамилията двигатели FireFly Turbo, като е най-актуалната версия за най-добра продуктивност, съчетана със сериозно по-нисък разход и излъчвания. Новият двигател обезпечава наслаждение от шофирането и предлага оптимално потегляне с помощта на изгодната крива на въртящия миг даже при ниски обороти и също така е по-удобен, благодарение на впечатляващата си безшумност. Емисиите на CO2 са понижени до 121 г/км (WLTP). И най-после, скоростната кутия е калибрирана, с цел да обезпечи максимална отзивчивост в градския трафик и най-добрия комфорт на автомагистралата, спирайки оборотите на двигателя по-високи от 3200/ мин при крейсерска скорост от 130 км / ч.

- Дизелови мотори. Дизеловите двигатели Multijet, съвместими с Euro 6D Final, предлагат две равнища на мощности: 95 и 130 к.с. (преди 120 к.с.), със доста подобрение в продуктивността и стойностите на CO2, от 110 г/км в дизеловото семейство (WLTP). 1.6 Multijet със 130 к.с. е и идеалният мотор за търговски флот, стратегическо поле за C-сегмента и затова за Tipo.

Пакет D-Fence от Mopar
При поискване все за по-щадяща околната среда работа гамата New Tipo може да бъде снабдена и с D-Fence by Mopar - пакет, състоящ се от три устройства: филтър, който спира примесите да влизат в колата извън, блокира частиците и на практика 100% от алергени и понижава плесени и бактерии с 98%; пречиствател за въздуха в купето, който филтрира микрочастици като цветен прашец или бактерии; и UV лампа за почистване на всички контактни повърхности в автомобила - кормилото, скоростната кутия и седалките.

Типо, история за триумф
Fiat Tipo започва през 2016 г., оттогава семейството на Tipo се разраства и дружно с версията седан се оферират 5-врати и комби, в този момент последвани от новото тяло на Tipo Cross. От стартирането си нататък Tipo веднага се трансформира в един от най-хвалените модели в своя сегмент в Италия и в цяла Европа, където способства за представянето на марката Fiat, с повече от 70% от размера на продажбите си на пазари извън Италия. От стартирането му на пазара са продадени общо 670 000 автомобила, постигайки най-високия дял за 2019 година извън Италия през 2019 година

FCA Bank финансира решения за новата гама Tipo
FCA Bank, личната банка на Fiat Chrysler Automobiles и Crédit Agricole Consumer Finance, поддържа продажбите на коли FIAT, като дава широка гама от финансови решения, с цел да помогне на клиентите да закупят или наемат новия си FIAT Tipo. Всеки, който желае да управлява новия Fiat Tipo, с повече технологии, свързаност и жанр, може да избере един от следните артикули: Заем на вноски: Традиционно финансиране, което позволява на купувача да плати автомобила за нескончаем интервал от време; Лизинг и PCP (Покупка на личен договор): Силно гъвкави решения с ниски месечни заплащания и опция за избор на датата на приключване на контракта дали да се върне, задържи или размени автомобила с нов; Частен лизинг: Решение за водачи, които не желаят да имат превозното средство, с произлизащите от това разходи и неустановеност, включващи еднократно месечно заплащане, включващо основните застраховки, помощ и услуги за неподвижност за успокоение.

Всички решения на FCA Bank са предназначени не единствено за физически лица, само че и за компании и самостоятелни експерти. Освен това Leasys, дъщерно сдружение на FCA Bank, предлага дълготрайни решения за коли под наем за изцяло умерено шофиране. Освен това, FCA Bank предлага необятна гама от застрахователни артикули в композиция с договора за финансиране, както за лична защита - като Prestito Protetto, която осигурява изплащане на част от заема при положение на внезапни и непредсказуеми събития като загуба на работа и отбрана на автомобила.

Описаните решения за финансиране и застраховане са налични в повечето европейски страни, където работят компаниите на FCA Bank Group. Всички структури са извънредно гъвкави, с цел да отговарят напълно на локалните условия. Освен това Leasys, дъщерно сдружение на FCA Bank, предлага дълготрайни решения за коли под наем за изцяло умерено шофиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР