Новият T-Cross е функционално, практично и гъвкаво допълнение към семейството

...
Новият T-Cross е функционално, практично и гъвкаво допълнение към семейството
Коментари Харесай

Новият T-Cross – градски модел за икономично удоволствие на пътя

Новият T-Cross е функционално, практично и гъвкаво допълнение към фамилията от SUV модели на Volkswagen. Неговият самостоятелен дизайн, свободата за промяна на вътрешното пространство и богатата гама съоръжение го вършат привлекателна опция за избор в класа на дребните коли.

Новият T-Cross
T-Cross е свежо, практично и многофункционално допълнение към SUV гамата на марката Volkswagen. С дължината си от 4,11 метра градският crossover модел превъзхожда Polo с 54 мм на дължина, а височината на каросерията му е със 138 мм по-голяма и доближава 1,58 метра. Моделът показва голям брой нови стандарти в своя клас, като даже базовата версия на процедура не оставя неизпълними стремежи във връзка с практичността, сигурността и информационната съгласуваност. В допълнение към това, моделът се отличава с гама от разнородни комбинации във връзка с дизайна и обезпечава доста богати благоприятни условия за по-нататъшно самостоятелно оформление.

Динамичен и пестелив трицилиндров двигател    Най-малкият представител на SUV гамата на Volkswagen се задвижва от трицилиндров бензинов мотор с работен размер 1.0 литра,  с оптималната мощ 85 кВт / 115 к.с. и start-stop система.
Бензиновият мотор се доближава до съвършенството с помощта на 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна трансмисия с два съединителя. Последната предлага серийно два режима на шофиране - „ Normal “ и „ Sport “. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 10,2 секунди, а оптималната скорост доближава 193 км/ч. Този трицилиндров мотор употребява едвам 4,9 литра бензин 95Н на 100 километра.
Дизеловият мотор на модела - 1.6 TDI, има оптималната мощ 70 кВт/ 95 к.с. и се предлага 5-степенна механична трансмисия или 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител (DSG) и start-stop система.

Последно потомство системи за асистенция на лидера Новият модел предлага модерни системи за асистенция, способни да подсигуряват удобно и безвредно шофиране когато и да е. Най-малкият SUV на Volkwagen е оборудван с цялостна гама ограничения за сигурност, които до неотдавна бяха непокътнат периметър единствено на по-големите коли от горните класове и това го прави един от най-безопасните SUV модели в неговия клас. В допълнение към отличните градивни ограничения за пасивна сигурност на каросерията при конфликт и образцовата отбрана на пасажерите, новият модел разполага и с извънредно богата гама от електронни системи за асистенция на лидера, основани за понижаване на риска от конфликт още при пораждане на предпоставките за него, както и за в допълнение повишение на комфорта при шофиране. Те включват система за наблюдаване на зоната пред атомобила Front Assist с функционалности за различаване на пешеходци Pedestrian Monitoring и спешно прекъсване в условия на градско придвижване City Emergency Brake, система за предизвестие при несъзнателно овакантяване на лентата за придвижване Lane Assist, помощник при тръгване на надолнище Hill Start Assist, самодейна система за отбрана на пасажерите и система  за асистенция и предизвестие за заплаха в „ сляпата ” зона от полезрението на лидера при смяна на лентата на придвижване Blind Spot Detection с вграден помощник за паркиране и маневри в тесни пространства Parking and Manoeuvring Assist. Всичко това е включено в общоприетото съоръжение, а системата за предизвестие на лидера Driver Alert System, адаптивният темпомат ACC Adaptive cruise control и системата за подкрепяне на паркирането Park Assist се оферират като варианти.

Интуитивна свързаностT-Cross обезпечава на взискателните клиенти най-високо ниво на съгласуваност с световната мрежа и околния свят. Управлението и персонализирането на функционалностите на борда е изключително елементарно и интуитивно. Оптимална връзка и задоволително сила за смарт телефоните в автомобила обезпечават до четири USB врата и системата за безжично апостериори зареждане.
Приложението Volkswagen Connect извършва ролята на персонален помощник в автомобила и улеснява доста живота в компанията на T-Cross. То обезпечава връзката на лидера с автомобила и при поискване го осведоми за положението на транспортното средство, осъществените пътувания и стила на шофиране. За да се възползва от изключителните преимущества на тази система, лидерът се нуждае единствено от три неща - смарт телефон, приложението Volkswagen Connect (което може да се изтегли гратис от App Store или Гугъл Play) и T-Cross, който се доставя със общоприетоо конфигуриран Volkswagen Connect DataPlug. Приложението и DataPlug са свързани безжично посредством Вluetooth. Разбира се, цялата връзка се кодира (End-to-end encryption) от съображения за сигурност на данните, осигурявайки отбрана както на техниката, по този начин и персоналните данни на потребителите. Volkswagen Connect предлага обилие от интелигентни средства за достъп до значима информация, навременна помощ или просто развлечения по време на път.


Забележителен, самостоятелен външен дизайнСтилистиката на новия T-Cross е израз на самостоятелност, съчетана с фамилна принадлежност. Външният тип се дефинира от внушителните форми на предния похлупак, необятната радиаторна решетка с вградени в нея предни светлини и присъщите хоризонтални линии в страничния контур. Мускулестите „ плещи ” на каросерията акцентират мощното лъчение, а новата светлоотразителна лента, преминаваща хоризонтално през цялата задница в черна рамка усилва образно широчината на новия модел. T-Cross обезпечава елементарен достъп до купето със своите четири огромни порти – едно от главните преимущества на модулната платформа за напречно ситуирани мотори МEB, която разрешава задвижващия челен мост да бъде ситуирано доста по-напред в каросерията на автомобила. Дългото 2,55 метра междуосно разстояние е в основата на просторния интериор с доста свободно пространство за до петима пасажери, а потенциалът на багажното поделение е сред 385 и 455 литра.
Благодарение на сгъваемата задна седалка, T-Cross може да се трансформира в дребен ван с еднакъв под на багажника и до 1 281 литра товарен размер.

Практичен и еластичен интериор
Благодарение на високата позиция на седалките, лидерът може да разчита на отлична видимост, а пасажерите се радват на превъзходна панорама. Човекът зад кормилото и неговият сателит начело са настанени на 597 милиметра над пътя, а седалката за пасажерите откъм гърба е на височина 652 милиметра. Като цяло просторният интериор основава у пасажерите чувството, че пътуват в по-голям автомобил. Освен това вътрешното пространство дава опция за промяна и акомодация към разнообразни условия и приложения, а процесът е извънредно еластичен, бърз и елементарен. Изключителната еластичност се гради върху детайли като задната седалка, която може да се измества надлъжно в диапазон от 14 сантиметра и по този метод може да спомогне за увеличение на пространството за краката на пасажерите на втория ред места или на размера на багажното пространство според от съответната потребност. Допълнителна еластичност предлага и облегалката на задната седалка, която може да бъде разграничена в отношение 60:40 и изцяло или отчасти сгъната за увеличение на товарния потенциал. И не на последно място по значимост - T-Cross може да се поръча и със сгъваема  облегалка на предната пътническа седалка, която в композиция с асиметрично разграничената задна седалка обезпечава задоволително място за  превозване даже на доста дълги предмети.

Допълнителни пакети оборудванеОборудването на T-Cross може да бъде допълнено и индивидуализирано благодарение на няколко привлекателни специфични пакети. Базовият вид на модела се предлага общоприетоо с бордов компютър, радиоаудиосистема, задна седалка с опция за трансформации, регулируема по височина седалка на лидера, ограничител на скоростта и система за отбрана на пешеходци. Следващото равнище на съоръжение е Life. В допълнение към главните характерности, то включва мултифункционален волан, датчици за паркиране Park Distance Control начело и откъм гърба, климатична апаратура, регулируема по височина седалка на пасажера начело с практично чекмедже под седалката и 16-цолови алуминиеви джанти. На трето равнище е Style, чието съоръжение включва LED фарове, мултифункционален кожен волан, предни седалки Sport/Comfort, косвено вътрешно осветяване, автоматизирана климатична апаратура Climatronic и 17-цолови алуминиеви джанти. Освен всичко това Volkswagen предлага и спомагателни дизайнерски пакети при равнища на съоръжение Life и Style, които включват изключителните текстилни материи Diag Neutral, Diag Orange и Diag Turquoise на тапицериите на седалките. За тези две равнища на съоръжение се оферират и екстериорни и интериорни пакети R-line.

Прочети тук усещанията на една млада дама
Виж повече за новия T-Cross тук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР