Новият старши-треньор на столичния Септември - Славко Матич говори пред

...
Новият старши-треньор на столичния Септември - Славко Матич говори пред
Коментари Харесай

Славко Матич: Младите български футболисти имат нужда от пример като Валери Божинов

Новият старши-треньор на столичния Септември - Славко Матич приказва пред сътрудниците от " Теми Спорт ", свързани само с клуба от Втора лига и идната му борба с Левски за Купата на България.

Г-н Матич, какви са първите ви усещания от Септември? Доволен ли сте от " материала ", с който ще работите, и виждате ли пропуски в селекцията, които ще би трябвало да попълвате незабавно?

- Доволен съм, че съм в клуб, в който организацията е на високо равнище. Ръководството е осигурило условия, каквито нямат доста тимове от елита. За нас остава единствено да работим. В момента действаме крепко, с цел да се усмихваме по време на мачовете. Отиваме на лагер в село Ягода до Стара Загора. Доволен съм от качеството на футболистите, харесва ми тяхното усърдие, отношението към футбола, влагането в подготвителния развой. Няма да привличаме нови футболисти, с изключение на няколко млади момчета от юношите, на които ще дадем късмет и, несъмнено, Валери Божинов, който е при нас.

Каква е ролята на Божинов?

- Божинов работи доста добре. Щастлив съм, че имам подобен експерт и образец за младите играчи. Той е един от последните български футболисти, които са играли на международно равнище. Погледнете в какви тимове е бил - Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг Лисабон... Българският футбол и младите футболисти имат потребност от такива образци.
 Царско село с двоен трансферен удар
Царско село с двоен трансферен удар

Илиевски и Каса се причислиха към тима
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР